Nieuwe reddingboot voor Reddingstation Wijdenes

08-07-2020

HOORNGIDS | Na 1,5 jaar hard werken heeft het Reddingstation Wijdenes genoeg sponsors en donateurs bereid gevonden om een bedrag bij elkaar te leggen voor de gedroomde nieuwe reddingboot: een C-RIB30 van Technomarine. Dit type boot wordt ook door de politie in Zweden gebruikt.

De gedroomde reddingboot heeft vele pluspunten, waaronder snellere uitruktijden: de reddingboot is eerder ter plaatse indien nodig. De boot heeft ook bredere inzetmogelijkheden, zoals het vervoeren van meerdere slachtoffers (staand/liggend) en het redden van drenkelingen. Door meer dekruimte kunnen andere hulpdiensten met extra materiaal vervoerd worden (bijvoorbeeld ambulance en brandweer). Daarnaast is er meer ruimte voor reddingsmateriaal en is de boot minder storingsgevoelig en gemakkelijker te onderhouden.

Vaarklaar
De aankomende periode wordt de boot volledig naar wens van het reddingstation ingericht en vaarklaar gemaakt. Zo wordt er communicatieapparatuur geplaatst en de reddingboot in de juiste herkenbare kleuren gewrapt. Het streven is dat er vanaf september 2020 gestart kan worden met oefenen op de nieuwe reddingboot zodat de bemanning vertrouwd raakt met de boot en materialen. Tevens kan er gekeken worden of er nog aanpassingen gedaan moeten worden aan de huidige ligplaats. Vanaf 2021 zal de reddingboot volledig inzetbaar zijn voor alarmeringen op het Markermeer.

Donateurs en sponsoren
Reddingstation Wijdenes is voor het grootste deel afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers. Zonder hen had de verwerving van de bijna 10 meter lange droomboot nooit gerealiseerd kunnen worden en de dank richting hen is dan ook uitermate groot. 

Foto: Reddingstation Wijdenes

Reddingstation Wijdenes nieuwe reddingboot Reddingstation Wijdenes nieuwe reddingboot