Mad Science zomerkamp EUREKA

09-07-2020

HOORNGIDS | Van maandag 3 t/m donderdag 6 augustus is zomerkamp ‘EUREKA’ voor kinderen van 7 tot 11 jaar in de Hertenkamp in Enkhuizen. Deze zomerkamp wordt door Mad Science georganiseerd. 

De ’EUREKA!’ vakantiedagen staan in het teken van uitvindingen en wat je nodig hebt om uitvinder te worden. Leer over de observaties van Leonardo da Vinci, en probeer het zelf uit. Spoel aan op een onbewoond eiland en ontdek hoe je kunt overleven, door samen voedsel en water te zoeken, schuilplaatsen te bouwen en bruggen aan te leggen. Kom meer te weten over de technische vernieuwingen van de gebroeders Wright, die de eerste gemotoriseerde vliegmachine bouwden. En maak kennis met de uitvinders Bell, Edison en Tesla, die elkaar regelmatig in de haren vlogen over de elektrische uitvindingen van hun tijd. 

Uitvinders gezocht
Om iets uit te vinden, moet je praktisch zijn. Kinderen werken samen om stroomkringen te maken en Tesla’s kleurrijke verlichting tijdens de wereldtentoonstelling van 1893 na te bootsen. Ook wordt er gepraat over geluid en ze leren dat iedereen, kind of volwassenen, jongen of meisje, een uitvinder kan worden. De kinderen dienen ook een voorstel voor een patent in en krijgen aan het einde van de dag een patentcertificaat mee naar huis. Nadere informatie en opgave: https://kamp.mad-science.nl/hertenkamp-enkhuizen (https://kamp.mad-science.nl/hertenkamp-enkhuizen)

Mad science Mad science