BP tankstation Zwaagmergouw is weer open

Schade door de brand loopt in de tonnen 

HOORNGIDS | Sinds vrijdag 10 juli kan er weer getankt worden bij het BP tankstation in de Risdam. Nog wel zonder de bijbehorende winkel, maar bij het nieuw gecreëerde loket kan betaald worden en kunnen kleine aankopen worden afgerekend.

Zichtbaar verheugd zijn de mensen van het tankstation weer aan de slag gegaan sinds die fatale vrijdag 22 mei. Een ’verwarde man’ reageerde die dag zijn frustratie af van een teleurstellend bezoekje aan het aan de overkant gelegen Hoornse stadhuis door met benzine brand te stichten, waarbij hij zelf brandwonden opliep. De aangerichte schade door de brand was aanzienlijk. De winkel is daardoor al maandenlang buiten gebruik en het zal nog wel even duren vooraleer daar weer gebruik van kan worden gemaakt. Er zal worden gewerkt aan een totale metamorfose. 

Brandstof
Maar voor brandstof kan men er na al die weken van stilstand weer terecht. Daar werd door velen op gewacht en de eerste klanten waren dan ook al snel ter plaatse. Afrekenen gebeurt aan de rechterkant van het gebouw van waaruit het dienstdoende personeel volledig zicht heeft op het bedrijfsterrein. De openingstijden zijn: dagelijks van 6.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 8.00 tot 21.00 uur.

BP tankststion Zwaagmergouw 1 BP tankststion Zwaagmergouw 1