Complottisten

Column Wally Ooms in Westfriesland op Zondag

Religies en complottheorieën hebben één ding gemeen: er zijn gelovigen. Volgelingen. Waar complotdenkers in het verleden een marginaal bereik hadden, is dit met de opkomst van social media enorm veranderd. Op talloze platforms en websites worden complottheorieën besproken en verspreid. De gelijkgestemden vinden er de eigen waarheid, hoe onfatsoenlijk ook opgeschreven. Ze krijgen bevestiging van hun eigen denkbeelden, hoe bizar soms ook.

 

Wie er tegenin gaat wordt weggezet als iemand die ziende blinde is en onderdeel van de samenzwering. De mainstream media houden ons immers al jaren voor de gek. Er bestaan volgens de complottisten snode plannen van de ‘wereldelite’ om de bevolking te decimeren en via ‘mind control’ in bedwang te houden. De wereld wordt geregeerd door deze elite (‘illuminati’) die afstamt van buitenaardse wezens (‘reptilians’). Hun laatste en meest definitieve wapen, u raadt het al: 5G en corona. 

Samenzweringstheorieën
Er zijn heel veel samenzweringstheorieën: Corona, MH17, Bill Gates, 5G, Twin Towers, de holocaust, graancirkels, chemtrails, de Notre-Dame en ongetwijfeld nog vele andere. ”Wie eenmaal gelooft in één samenzweringstheorie, gelooft al snel in allerlei samenzweringstheorieën”, zegt Jaap Staman. Hij studeerde communicatie aan de Vrije Universiteit en deed onderzoek naar complottheorieën. ”Mensen geloven dan dat de farmaceutische industrie een groot complot is en dat de maanlanding nooit heeft plaatsgevonden en ook dat aanslagen op de Twin Towers het werk zijn van de CIA”.

Corona
Naar de mening van de complottisten is corona een hoax. De coronahysterie is bedoeld om - te mondige - burgers monddood te maken en ook nog eens bedoeld om van de oudjes in verzorgingshuizen af te komen. Daarnaast heeft de farmaceutische industrie baat bij een pandemie om geld te verdienen. En degene die aan alle touwtjes trekt is Bill Gates, de man die de hele wereld in zijn macht wil krijgen, maar eerst doende is met zijn depopulatie-programma. Hij wil van 7 miljard wereldburgers naar maximaal 500 miljoen aardbewoners. De hele wereldbevolking moet gevaccineerd worden. Met zijn vaccin natuurlijk. Waarbij we er zeker van kunnen zijn dat er ook nanotechnologie bij wordt gebruikt, waardoor we wandelende robots worden. Zijn naam bestaat overigens uit 5 letters en begint met een ’G’ waardoor de link met 5G gauw gemaakt is. Toch? Die 5G-masten moeten dan ook gewoon weg. De fik erin. De straling van de 5G-masten zou cellen kapotmaken, of het immuunsysteem verzwakken waardoor het virus vrij spel heeft. Een andere theorie van de complottisten is dat het virus rechtstreeks vanuit de mast wordt ingestraald. Gezaghebbend wetenschapper Thierry Baudet noemde de invloed van 5G op vogels ‘zorgwekkend’. Zolang er echte wetenschappers zijn die alles weten van het ontstaan van het heelal, maar zondags aandachtig luisteren naar de preek in de kerk die gaat over de schepping die in zeven dagen plaatsvond verbaas ik me nergens meer over.

Complottheoristen 2 Complottheoristen 2