Wethouder bekijkt 'illegaal' bouwwerk aan de Waterkers

Kinderen beleven veel plezier aan de zelfgebouwde hut

HOORNGIDS | Wethouder Simon Broersma kwam zelf maar even kijken naar het ’íllegale’ bouwwerk waar zoveel om te doen is. Kinderen bouwden een hut op een speelveldje aan de Waterkers waar ze heel veel plezier aan beleven en hele dagen aan het spelen zijn. Totdat er ineens mannen van de gemeente kwamen om de hut weg te halen, was er niets aan de hand.

Er kwamen twee gemeentebussen met vier mannen om die klus te klaren. Maar dat ging niet door, want een van de vaders verzocht de heren vriendelijk doch dringend om te vertrekken. Aldus geschiedde. Maar ze hadden hun hielen nog niet gelicht of de politie kwam langs. Na de hut bekeken te hebben reden ze weer weg zonder iets te zeggen. Blijkbaar zagen zij geen reden om in te grijpen. Maar dat was nog niet alles. Later kwamen BOA’s van handhaving langs en sommeerden de ouders dat de hut zondagavond om 6 uur weg moest zijn. Er zou een anonieme beller zijn geweest die last van de hut had. 

De ouders van de kinderen die zoveel plezier beleven aan de hut, zijn niet van plan om aan het ultimatum te voldoen. Zij hebben besloten om de hut tot eind van de vakantie te laten staan. Een van de vaders zegt ”Door de corona gaan veel mensen niet met vakantie, dus ik gun deze kinderen wat plezier in de vakantie!” Het is nog niet duidelijk wat de wethouder ervan vindt.

hut3 hut3
hut2 hut2
hut1 hut1
hut hut

Reacties
Reactie: (Gramar Nasie)
15-7-2020, 13:14
het is 'gezegd' i.p.v. gezecht

Reactie: (Redactie HoornGids)
15-7-2020, 00:30
Lia, HoornGids is zich er niet van bewust iets te hebben weggehaald. Wat hebben wij weggehaald?

Reactie: (lia)
14-7-2020, 23:19
waarom halen jullie gedeelte uit het stuk wat ik geschreven heb? mag de waarheid niet gezecht worden ?