Maar liefst 10 Westfriese clubs in 3e klasse A

Busmaatschappijen kunnen er niets aan verdienen

HOORNGIDS | Komend voetbalseizoen spelen maar liefst 10 Westfriese voetbalclubs in de 3e klasse A. Dat gaat uiterst boeiende derby’s opleveren. Alleen de busmaatschappijen zullen er minder gelukkig mee zijn, want de afstanden zijn zelfs per fiets af te leggen.

De wedstrijden tussen VVW en Always Forward krijgen een extra beladen tintje. VVW wordt komend seizoen getraind door Yotti Papamelodias, de vorige trainer van Always Forward. Hij voerde de Hoornse club naar het kampioenschap, maar mocht door het coronavirus niet de kroon op zijn werk zetten door het kampioenschap te vieren. Maar de promotie is hoe dan ook een feit. 
 
Stads- en streekderby’s
Maarten Frankfort, de nieuwe trainer van Always Forward: “Westfriesland is goed vertegenwoordigd en ik verwacht vele boeiende wedstrijden. Het is een mooie Westfries georiënteerde poule met veel stads- en streekderby’s.” Bij Maarten spelen natuurlijk ook clubsentimenten een rol als hij het met zijn team Always Forward moet opnemen tegen zijn cluppie Grasshoppers uit Hoogwoud, waar hij alle ins en outs van kent. 

Veel gelijkwaardige ploegen
De derby Westfriezen – De Blokkers is in deze klasse niet onbekend meer, al was het Westfriezien bijna gelukt om promotie naar de 2e klasse te bewerkstelligen. “Leuke uitdagende klasse met veel derby’s en gelijkwaardige ploegen”, aldus trainer Patrick Huisman van Westfriezen. 
Naast Always Forward is ook streekclub FC Medemblik nieuw in deze klasse. De Medemblikkers promoveerden op dezelfde wijze als Always Forward met een door het Corona Covid-19 virus niet afgemaakt seizoen van de 4e naar de 3e klasse A. Met de aanwinsten Fabian van de Haterd (ex HSV Sport), Jeremy Kleine (ex Spirit’30) en Daan Woudenberg (ex Strandvogels) moet trainer Stephan Kaaij een team vormen om het op te nemen tegen voor Medemblik vrijwel onbekende tegenstanders. 
KGB altijd een outsider zag de helft van de selectie vertrekken, maar begroette evenveel nieuwkomers. Jamal Yahiaoui, de trainer van De Blokkers, beziet de Westfriese onderonsjes en de daaraan gekoppelde geringe afstanden met een glimlach: “Busmaatschappijen gaan failliet in verband met de indeling in 3A. Fietsenwinkels spinnen er garen bij”. 

Indeling
In de derde klasse A zullen komend seizoen de volgende clubs - in alfabetische volgorde - acte de présence geven: Always Forward, De Blokkers, Con Zelo, DWOW, Grasshoppers, Hauwert’65, Hollandia T, KGB, FC Medemblik, SEW, VVS’46, VVW, Westfriezen, Winkel.

Always Forward Always Forward