Geen vergunning reuzenrad bij De Nadorst

14-07-2020

HOORNGIDS | Restaurant De Nadorst in Blokker kwam met een gouden idee op de proppen: een reuzenrad op het parkeerterrein. Op die manier kon een unieke gelegenheid worden geboden om te kunnen genieten van een kermisattractie en een bijzondere culinaire ervaring. Het feest gaat echter niet door. De gemeente Hoorn kan er geen toestemming voor verlenen. 

Rob Baltus van De Nadorst: ”Met pijn in ons hart hebben we het idee moeten laten varen. De Gemeente Hoorn heeft geen vergunning verleend voor het plaatsen van een reuzenrad bij ons restaurant.”

Perfecte oplossing
”Een week geleden brachten wij een beeld naar buiten met een reuzenrad op het parkeerterrein. Het leek de perfecte oplossing om de 1,5 meter maatregelen te kunnen hanteren en tegelijkertijd een funfactor te kunnen bieden met een draaiende terras. De voorpret mocht niet baten, de gemeente heeft aangegeven een negatief advies te hebben ontvangen van de Stedenbouw. Daarnaast werd aangegeven dat het reuzenrad in strijd zal zijn met de horeca- en exploitatievergunning van ons etablissement.”

Domper
Voor Baltus en zijn team is het een grote domper. Rob Baltus: ”Wat hadden wij er zin in en wat zijn we blij met de lovende reacties die we hebben mogen ontvangen. We gaan weer terug naar ons tekenbord, een andere draai geven aan het idee en wellicht kunnen we een variant verzinnen waarmee alle betrokken partijen wél akkoord gaan.”

Reuzenrad bij de Nadorst Reuzenrad bij de Nadorst

Reacties
Reactie: (Aart Ruppert)
14-7-2020, 22:16
En de VVD Hoorn huilt krokodillentranen maar hun eigen VVD wethouder neemt dit besluit. Bah!