Gemeente Hoorn: "Zelfgebouwde hut Waterkers moet weg"

Angst voor verwondingen, claims en precedentwerking

HOORNGIDS | Op zijn vrije zondagmiddag kwam wethouder Simon Broersma zelf kijken naar de zelfbouw hut waarover van een anonieme buurtbewoner een klacht was ontvangen. Hij leek het niet zo erg te vinden en de door kinderen gebouwde hut te gedogen. Wij zijn tenslotte allemaal kind geweest. Maar eenmaal terug in zijn kamer op Nieuwe Steen 1, neemt de ratio het van gevoel over en komt hij tot een ander oordeel.

Wethouder Broersma: ”De ook op het veldje aanwezige speeltoestellen zijn onderworpen aan een keuring vooraf. Pas na goedkeuring mogen ze geplaatst worden. Dat is voor de gemeente Hoorn ingebouwde zekerheid. De hut gaat nog wel, maar er kunnen verwondingen ontstaan en dan is de gemeente aansprakelijk. Er kan dan een claim bij de gemeente worden neergelegd. Ook zou er een precedentwerking vanuit kunnen gaan”. Verder zegt de wethouder het bijzonder sneu te vinden voor de kinderen en hun ouders, maar dat hij niet anders kan dan opdracht geven om de hut te verwijderen. Aanstaande vrijdag om 8 uur ’s morgens zal de hut door gemeentewerkers worden weggehaald.

De wethouder geeft aan donderdag zelf naar de bewoners te gaan om toe te lichten waarom de gemeente de beslissing heeft genomen dat de hut weg moet.  

hut hut
hut1 hut1
hut3 hut3

Reacties
Reactie: (Joost)
16-7-2020, 12:11
het argument van eventuele claims na verwonding vergezocht van de gemeente Hoorn. dan kunnen ze de nieuwe fontein bij de Grote kerk op het kerkplein ook beter weghalen want daar zouden de kindertjes weleens met hullie vingertjes in vast kunnen komen te zitten.

Reactie: (Marcel)
15-7-2020, 18:57
Wat is nu leuker dan een hut bouwen als kind. wij stroopte bouwplaatsen af en maakte van bakstenen een hut. Deze bleven staan tot de bouwvakkers echt de stenen nodig hadden. zolang ze niet tot overlast zijn. En we wisten als kind dat met de tijd het werd afgebroken. Laat lekker gaan. Bomen klimmen? op een gegeven moment donderstraal je eruit en heb je weer een les geleerd en een paar blauwe plekken rijker. 4 pallets aan elkaar vast binden en denken dat het blijft drijven? Jup een nat pak. maar als kind had je hele grote avonturen beleeft. En dit heb ik allemaal in Den Haag gedaan. Mijn moeder zij altijd, vallen en opstaan. gaat het over door te huilen? nee? wat is dan het nut om te huilen!

Reactie: (Anti HG)
15-7-2020, 18:15
HG is echt iemand die je bal lek prikt als die in zijn of haar tuin terecht komt hahaha.

Reactie: (bvdbos)
15-7-2020, 18:05
@HG : Schrijf je werkelijk dat spelende kinderen niet in een woonwijk horen? Kinderen bouwen nu eenmaal hutten en het is daar een speelterrein. En inderdaad, wegen zijn veel gevaarlijker...

Reactie: (jp)
15-7-2020, 15:41
Misschien moeten ze die hut maar van rubberen tegels gaan bouwen de volgende keer. Man Man Man, wat een gezeur. De weg ernaast is gevaarlijker dan die hele hut.

Reactie: (HG)
15-7-2020, 14:51
Laat die kinderen maar in hun eigen tuin een hut bouwen. De gemeente heeft groot gelijk in dit geval want het ziet er niet uit, is brand gevaarlijk en trekt ook andere jeugd aan. Spelende kinderen maken ook veel lawaai, kortom dir hoort niet in een woonwijk. je zou er maar vlakbij wonen.Weg met die zooi, anders ruimen we zelf de hut wel op als de gemeente hier niet tegen op treed!

Reactie: (Kelder)
15-7-2020, 14:49
Hm wacht dit ding staat aan de openbare weg, op gemeentegrond. Ook als kind was me wel duidelijk dat je dat niet zomaar kan maken. Dus ik zie dit meer als slordig dat de ouders dit toestaan. En ja, dan komt er een Dorknoper en die doet wat Dorknopers doen. Daarom is dit zo'n ontzettend aangeharkt en kneuterig landje.

Reactie: (johan)
15-7-2020, 14:29
vrijdag ochtend zijn we daar met wat mensen om die gemeentewerkers tegen te houden, desnoods met grof geweld, we zijn het spuugzat hier.

Reactie: (Henk)
15-7-2020, 14:16
Beetje machtsmisbruik dit, normaal wil de gemeente op geen enkel vlak verantwoording nemen maar in dit geval gaan ze de verantwoording vast preventief afschuiven....Want kinderen komen altijd bij de gemeente om een pleister zeuren toch? Tering wat een waanzin besluit dit, puur burgertje pesten want feitelijk hebben ze natuurlijk geen poot om op te staan.

Reactie: (edwin)
15-7-2020, 14:12
gemeente hoorn wethouder en burgermeester jullie zijn diep triest bezig een er zijds zeggen jullie kinderen moeten spelen voetbal;len wat ever dat vinden niet al kids leuk ze bouwen hutje beschadigen niks maakt niks kapot en leren voor later tyoekomst dit gaan jullie afpakken van deze kids onwijs zielig mensen ga jullie maar is nadenken hoe en wat met jullie kids

Reactie: (Martin)
15-7-2020, 14:07
De eerste hufter is natuurlijk de 'anonieme buurtbewoner' die een klacht indient. Wat ben je dan voor een klojo en kinderhater. Laat die kids lol hebben met alkaar. Ze mogen niks, maar het zijn dezelfde jankerts die later piepen dat de jeugd zo ontspoort. Aan de wethouder... je kunt ook met die kids samen kijken hoe je de hut veiliger maakt.... Ook al is zelfs dat idioot.

Reactie: (HR)
15-7-2020, 14:03
Dit is serieus? Een ambtenaar die in vakantietijd gaat lopen huilen over een kinderhut? Het is wel duidelijk waar de gemeente Hoorn op kan bezuinigen, dit soort regelkneuzen zijn totaal overbodig.

Reactie: (Daan van der Keur)
15-7-2020, 13:54
Kortom je kunt je kind beter opsluiten in zijn slaapkamer de sleutel weggooien volgens deze regenteske wethouder. Da's wel zo veilig want stel je voor dat het kind zich bezeert.

Reactie: (piet noir)
15-7-2020, 13:46
Stem ze weg

Reactie: (Hendrik Jutter)
15-7-2020, 13:42
Krijg er huilbuien van.

Reactie: (Ton Huttenbroek)
15-7-2020, 13:18
Is het geen beter idee dat de kinderen de hut opnieuw opbouwen op een weiland in de buurt, in overleg met een boer? Of in iemands tuin? Dan heeft de gemeente er ook niks over over te zeggen. Probleem opgelost!

Reactie: (lia zwiebel)
14-7-2020, 22:25
ik vind dat de gemeente erg bekrompe denkt in deze. de ouders zijn er bij en die nemen de verantwoording op zich, er is al niets voor de kinderen en dan pakken jullie voor die paar weken dit nog af. geen vakantie , op afspraak zwembad open speeltuinen waar honden schijten en pissen , ouders die het al zwaar hebben de laatste maanden,de burgemeester doet helemaal niets voor de kinderen laat zijn gezicht niet eens zien.waar moet het heen in deze stad het lijkt den haag wel