Werkzaamheden stadsstrand liggen drie weken stil

Minister Cora van Nieuwenhuizen bracht bezoekje aan stadsstrand

HOORNGIDS | Tijdens de bouwvak die van 18 juli t/m 8 augustus duurt, liggen de meeste versterkingswerkzaamheden aan de Markermeerdijken stil. Op een aantal plekken wordt nog wel gewerkt, zoals bij gemaal Westerkogge in Scharwoude, waar een nieuwe inlaat wordt gemaakt. Omdat de dijkweg voor deze werkzaamheden is afgesloten, werkt de Alliantie door in de bouwvak zodat de weg niet langer afgesloten is dan nodig. 

Minister bezocht Hoorn
Maandag 6 juli bracht minister Cora van Nieuwenhuizen een bezoek aan Hoorn. Op uitnodiging van Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, kwam de minister op werkbezoek in Hoorn waar gewerkt wordt aan de aanleg van de oeverdijk. De minister en Maxime Verhagen werden ontvangen door loco-dijkgraaf Rob Veenman van het hoogheemraadschap en alliantiemanager Reijer Baas. 
Het werkbezoek aan de uitvoering van de dijkversterking vond plaats in het kader van de ‘doorbouwers’ campagne van Bouwend Nederland. Een campagne om aandacht te vragen voor het belang van veilig en verantwoord blijven doorbouwen in de unieke tijd zoals deze.

Webinar monitoring en schade
Een aantal bewoners heeft aangegeven om graag op tijd geïnformeerd te worden over hoe de Alliantie omgaat met schades. Omdat fysieke bijeenkomsten vanwege corona nog niet mogelijk zijn, wordt hiervoor op dinsdag 18 augustus een webinar van 19.00 tot 20.30 uur georganiseerd. Tijdens het webinar vertelt een omgevingsmanager over monitoring en schades. Hij doet dat samen met een monitoringsexpert van de alliantie, en met een schade-expert van een extern schadebureau. Tijdens het webinar is het natuurlijk mogelijk om vragen te stellen.  

Aanmelden
Wilt u het webinar bijwonen? Dan kunt u zich aanmelden via contact@markermeerdijken.nl (mailto:contact@markermeerdijken.nl). Voorafgaand aan het webinar ontvangt u dan een uitnodigingsmail met een link. Bent u niet in de gelegenheid om het webinar te volgen, dan kunt u het webinar later terugkijken via de website www.markermeerdijken.nl (http://www.markermeerdijken.nl). Op de website vindt u ook algemene informatie over schade en monitoring.

Cora en Maxime bij Stadsstrand Hoorn Cora en Maxime bij Stadsstrand Hoorn
Van Monsjou & Partners bij Stadsstrand Van Monsjou & Partners bij Stadsstrand