Hollandia in slotfase onderuit tegen Jong Volendam

18-07-2020

HOORNGIDS | Afgaand op de publieke belangstelling op het complex van Hollandia was er weer ouderwets honger naar de bal. Enkele honderden toeschouwers waren vrijdagavond getuige van een oefenwedstrijd met twee gezichten. Hollandia heerste in de eerste helft en stond dan ook terecht met 3-0 voor. In de tweede helft ging bij Jong Volendam ”het gas erop”, zoals dat van de bank werd geroepen, waarna de wedstrijd werd afgesloten met een uitslag van 3-4.

Hollandia, dat nog lang niet zo lang en intensief aan het trainen is als Jong Volendam, gaf vrijdagavond goed partij tegen de jonge ’profs’ uit het palingdorp. Met leuk aanvallend voetbal wist de ploeg van Anand Jagdewsing al na enkele minuten hun veldoverwicht uit te buiten. Nadat Sonny Pronk eerst op de paal had geschoten wist Sven Deen vanuit een mooie positie de score te openen: 1-0.

Veel publiek
Het talrijk opgekomen publiek ging er eens extra voor staan of zitten. Hollandia mag hopen dit aantal toeschouwers ook in de 3e divisie vast te houden. Even later was het weer raak. Mark Zwagerman noteerde de 2-0. Pogingen van Volendam om tot scoren te komen werden teniet gedaan door de verdediging van Hollandia, die stond als een huis. Al had doelman Joey Wiese soms enige moeite om de zaak onder controle te houden. Vlak voor rust waren Mark Zwagerman en Sven Deen opnieuw gevaarlijk in het strafschopgebied van Volendammer en legde de laatste de bal in de uiterste linkerhoek, waardoor er een ruststand was van 3-0.

In de rust werden de spelers van Volendam wel even gewezen op het feit dat zij speelden tegen een lager geklasseerde ploeg: ”Het gas erop” werd er geroepen. Het had direct resultaat. De bal circuleerde sneller, waardoor al snel twee tegendoelpunten konden worden genoteerd. Daarna speelde ook de conditie de ploeg uit Hoorn parten. Dat het uitdraaide op een nederlaag weet Jagdewsing aan het pielen rond de 16 meter. Ook aanvoerder Bart Spil maakte zich daar schuldig aan, waaruit de 3-3 voortkwam. De strafschop die in de slotfase werd toegekend aan de jonge Volendammers werd nog bijna gestopt door doelman Joey Wiese die in de goeie hoek lag. Het betekende een nipte overwinning voor de ploeg uit Volendam.
De wedstrijd stond onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter J. Jensch die de geblesseerde Gino D’Onorio verving. Het volgende oefenduel van Hollandia zal zijn op zaterdag 1 augustus tegen Ajax zaterdag 1 op sportpark de Toekomst. De aanvang is om 12.00 uur.

Verslag en foto’s: Bert Putters

Hollandia - Jong Volendam Eindelijk weer eens een potje voetbal op het terrein van Hollandia Hollandia - Jong Volendam Eindelijk weer eens een potje voetbal op het terrein van Hollandia
Hollandia - Jong Volendam Sven Deen 1-0 Hollandia - Jong Volendam Sven Deen 1-0
Hollandia - Jong Volendam Mark Zwagerman 2-0 Hollandia - Jong Volendam Mark Zwagerman 2-0
Hollandia - Jong Volendam Sven Deen 3-0 Hollandia - Jong Volendam Sven Deen 3-0
Hollandia - Jong Volendam na strafschop 3-4 Hollandia - Jong Volendam na strafschop 3-4