Aggregaat moet voor stroom zorgen in Siriusstraat

22-07-2020

HOORNGIDS | Om te voorkomen dat de oplevering van de flats aan de Siriusstraat nog langer gaat duren zal Liander noodaggregaten gaan inzetten voor de stroomleverantie. De eerder geplande oplevering van augustus was al uitgesteld naar december en als er geen aggregaten worden ingezet zou de vertraging zelfs oplopen tot minimaal voorjaar 2021. 

Liander heeft te maken met een gebrek aan gespecialiseerd personeel en lange levertijden voor kabels, transformatoren e.d.  Mede daardoor heeft het nutsbedrijf uitvoerend bouwbedrijf Slokker aangeboden om aggregaten neer te zetten en daar zal nu dus ook gebruik van worden gemaakt. De geluidsarme aggregaten zullen op een zodanige plaats worden neergezet dat er weinig hinder van zal worden ondervonden door de toekomstige bewoners en omwonenden. Om te kunnen zorgen dat de aggregaten kunnen werken zal eerst met de meest mogelijke spoed een trafohuis worden opgebouwd, dat kan worden aangesloten op het hoofdnet.

Planning ongewijzigd
Zowel Intermaris, bouwbedrijf Slokker als Liander betreuren het ten zeerste dat de oplevering van de eerste flat na de bouwvak een vertraging heeft opgelopen van maanden. Het neerzetten van de aggregaten heeft nu de hoogste prioriteit. Dat zal na de bouwvak gaan gebeuren. De huidige vertraging zal volgens Intermaris geen gevolgen hebben voor de geplande oplevering van de overige in aanbouw zijnde flats. 

Noodaggregaat Liander Noodaggregaat Liander