Snuffelochtend Vlinder bij Hertenkamp Enkhuizen

22-07-2020

HOORNGIDS | Op zaterdag 1 en 8  augustus van 10.30 – 11.30 uur zijn de peuters en de kleuters uitgenodigd voor de snuffelochtend Vlinder bij Hertenkamp Enkhuizen. Tijdens deze ochtend ontdekken de kinderen op speelse wijze van alles over het leven van rupsen en vlinders. 

Hoe zou je leven er uit zien als je als rups was geboren? Er wordt samen gekeken in een mooi prentenboek vol natuurgetrouwe tekeningen. Je ziet het eitje en de rups en leert waarom de rups zo veel moet eten. Daarna wordt het vervellen en verpoppen beleefd. En dan... verschijnt er een prachtige vlinder uit de pop. Het is eigenlijk ongelofelijk.

Knutselen
Na het interactieve voorleesverhaal knutselen de kinderen zelf een hongerig rupsje op een blad. Bij mooi weer duiken de opgekomen kinderen nog even de vlindertuin in. En natuurlijk krijgen alle kinderen ook een mooie vlinderkleurplaat mee naar huis.
De Snuffelochtenden zijn kleinschalige vertelvoorstellingen, gevolgd door een knutsel- of buitenactiviteit, speciaal voor de allerjongsten. Deze ochtenden worden georganiseerd in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie. Peuters en kleuters komen gezellig samen met hun ouders/begeleider(s) en kunnen na afloop nog even lekker rondsnuffelen en spelen in de kinderboerderij en de natuurtuin.

Deelname
De aanvang is om 10.30 uur, inloopkwartiertje om 10.15 uur. Deelname € 3,- p.p. Let op: ook voor (groot)ouders/begeleiders. Opgave: reservering@hertenkampenkhuizen.nl (mailto:reservering@hertenkampenkhuizen.nl) en vermeld het aantal en de leeftijd van de kinderen,  of telefonisch: 0228-320310. Het adres is: Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen. Hou er rekening mee dat je niet voor de deur kunt parkeren.

Bontzandoogje vlinder Bontzandoogje vlinder