Bouwhut Waterkers in Zwaag verwijderd

23-07-2020

HOORNGIDS | De zelfgebouwde hut aan de Waterkers in Zwaag is aan vrijwel niemands aandacht ontsnapt. Op reguliere en ook social media was te lezen dat de door de jeugd gebouwde hut aldaar tot groot verdriet van de kinderen en hun ouders op gezag van de gemeente Hoorn diende te verdwijnen. 

Wethouder Simon Broersma was zelf gaan kijken en kwam enkele dagen later terug om aan te geven dat de hut nog een weekje extra mocht blijven staan, maar dan toch echt weg moest. En vandaag was dat zover. Er verscheen een opruimwagen met grijparm ten tonele en enkele mensen van handhaving, die kennelijk waren meegekomen om mogelijk verweer de kop in te drukken.

Onnodig
”Maar dat was helemaal niet nodig”, vertelde Dave Swier, de vader van een der bouwers en vanaf het begin zeer betrokken bij dit avontuur. ”We hebben een afspraak gemaakt met de wethouder en we waren niet van plan om de zaak te laten escaleren. Liever hadden we gezien dat de hut gewoon mocht blijven staan, maar dat kon dus niet. We wilden het graag positief afsluiten.”
Het hele voorval krijgt nog wel een staartje vanwege de ook door de wethouder geconstateerde verkeerssituatie aldaar, waar nog wel wat aan te verbeteren valt. Daarover is inmiddels een afspraak geregeld met de wethouder.

Hut Waterkers verwijderd 6 Hut Waterkers verwijderd 6
Hut Waterkers verwijderd 5 Hut Waterkers verwijderd 5
Hut Waterkers verwijderd 3 Hut Waterkers verwijderd 3

Reacties
Reactie: (Joost)
23-7-2020, 22:46
nu de fontein op het Kerkplein nog.