'Grote kans op doorstart modeketen Kelly Fashion'

25-07-2020

HOORNGIDS | De kans is groot dat de winkelketen Kelly Fashion een doorstart kan maken. Dat zegt de curator tegen het Haarlems Dagblad (https://www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf20200723_12535672/filialen-noord-hollandse-modeketen-kelly-fashion-mogen-weer-open-in-afwachting-van-doorstart).

Kelly Fashion werd woensdag failliet verklaard. ”Er was sprake van een teruglopende omzet doordat enkele winkels minder goed presteerden”, aldus de curator. ”De coronacrisis hielp daarbij ook niet mee.” De zeven winkels in Hoorn, Purmerend, Heerhugowaard, Amsterdam-Noord en Hoofddorp gingen dinsdag dicht, maar zijn inmiddels weer open.

In 2018 zag de toekomst van de modeketen er rooskleurig uit. Toen werd de winkel in het pand aan de Grote Noord 17 in Hoorn geopend en tevens in gebruik genomen als hoofdkantoor van Kelly Fashion.

De curator zegt tegen de krant dat directeur-eigenaar Rob Oostland, die zelf het faillissement aanvroeg, met een deel van de winkels door wil. ”Maar er is ook interesse van andere serieuze partijen, die niet alleen belangstelling hebben voor de voorraad.”

Foto: Google Streetview

Kelly Fashion - Groote Noord 17 Kelly Fashion - Groote Noord 17