Rondleiding door het Ecoproject

Ecologisch beheer voor meer biodiversiteit in openbaar groen

HOORNGIDS | Een stukje pure natuur middenin het Streekbos in Bovenkarspel dat een eigen waterhuishouding heeft. Vogels, vlinders, bloemen, bijen, bomen, kikkers, libellen, paddenstoelen, een lust voor het oog. Hoe komt al dit leven hier terecht? Hoe verhouden zich al deze dieren, bomen en planten tot elkaar?                

Op zondag 9 augustus om 14:00 uur geeft IVN-gids Louis van Wegen een rondleiding voor volwassenen door het Ecoproject. Vertrek vanuit IVN in het Streekbos Paviljoen. Opgave vóór 7 augustus via publieksactiviteiten@ivnwestfriesland.nl (mailto:publieksactiviteiten@ivnwestfriesland.nl).  Deze activiteit is gratis voor leden, anders € 2,- p.p. Maximaal 10 personen mogen deelnemen per gids.

Ecologisch beheer voor meer wilde bijen

In het Ecoproject is ecologisch beheer een samenwerkingsproject van IVN en het Recreatieschap Westfriesland. Natuur is hier belangrijker dan recreatie, dus honden en sporters zijn niet gewenst. De vrijwilligers van het IVN maaien, hooien en snoeien zo weinig mogelijk. Over de natuur rondom de plas, de toekomstige bloemenweide, de beestenboet, knotwilgen, de manier van onderhoud (en nog meer) wil Louis graag vertellen.

Zie www.ivn-westfriesland.nl (http://www.ivn-westfriesland.nl) voor meer informatie over het Ecoproject. Bij de balie is een brochure ad € 2,- te koop over dit prachtige natuurgebied.

Foto: Ecoproject en vrijwilligers van de Ecoproject werkgroep bij de toekomstige bloemenweide - Toos Brink 

Beestenboet Ecoproject Beestenboet Ecoproject
IVN Ecoproject IVN Ecoproject
Leden Ecoproject werkgroep Leden Ecoproject werkgroep