Hoornse Woensdagmarkten gaan door

Op vier woensdagen in augustus

HOORNGIDS | Het leek erop dat de beroemde markten in Hoorn een jaartje over zouden moeten slaan maar gelukkig kunnen onder stevige voorwaarden alsnog in de maand augustus een viertal markten worden georganiseerd. Deze vinden plaats op 5, 12, 19 en 26 augustus tussen 10 en 5 uur.

Natuurlijk gebeurt dit in een aangepaste vorm. Zo zijn er dit jaar geen grootschalige thema’s en geen attracties en de markt vindt plaats op dezelfde wijze als de Zaterdagmarkt en staat dus vier weken lang op Breed, Gouw en Gedempte Turfhaven.

Ruim opgezet
Achter de kramen uiteraard wél de oude vertrouwde kooplieden met leuke handel zoals curiosa, brocante, vintage, gebruikte boeken, woon- en tuindecoratie, bijzondere artikelen en lekkere dingen. Gezelligheid is het streven op een ruim opgezette markt met straatmuzikanten en -theater. 

Coronaregels
Zowel bezoekers als deelnemers aan de markt moeten met zijn allen er voor zorgen dat de coronaregels worden nageleefd om voortgang van deze evenementen te waarborgen. Dat betekent dus 1,5 meter afstand houden, regelmatig handen wassen en thuis blijven wanneer u symptomen heeft die op Covid-19 kunnen duiden. Vermijd als bezoeker ook drukke opstoppingen op het terrein. Dat voorkomt dat de markt wellicht moet worden stilgelegd.

Hoornse Woensdagmarkten Hoornse Woensdagmarkten