Indrukwekkend afscheid Dirk van der Duin

03-08-2020

HOORNGIDS | Onder grote belangstelling is vandaag afscheid genomen van Dirk van der Duin. Velen waren naar het woonhuis in Zwaag gekomen om een laatste groet te brengen aan Dirk, waaronder leden van het college van B&W, raadsleden, commissieleden, fractiegenoten, motorvrienden, familieleden, dierbaren en andere belangstellenden. 

Samen vormden zij een erehaag ten uitgeleide van de man die naast zijn normale dagelijkse werk zes jaar lang deel uitmaakte van de Hoornse Onafhankelijke Partij. Eerst vier jaar als raadslid, daarna twee jaar als commissielid. Burgemeester Jan Nieuwenburg, eveneens aanwezig bij het afscheid, roemde bij het recente afscheid van Dirk in de raadszaal diens grote inzet, passie en betrokkenheid. Bij die gelegenheid memoreerde fractievoorzitter en partijleider Robert Vinkenborg de hoge mate van sociale bewogenheid en loyaliteit van Dirk, die slechts 61 jaar mocht worden. 

Motorvrienden, familieleden en enkele getrouwen brachten Dirk op een speciale motorzijspan naar het crematorium, waar in besloten kring het laatste afscheid plaats zou vinden. 

Afscheid Dirk van der Duin kist op motoraanhanger Afscheid Dirk van der Duin kist op motoraanhanger
Afscheid Dirk van der Duin 2 Afscheid Dirk van der Duin 2
Afscheid Dirk van der Duin 5 Afscheid Dirk van der Duin 5