Burgemeester: Gepast genieten van de kermis dit jaar

07-08-2020

HOORNGIDS | De aangepaste Kermis Hoorn op het Pelmolenpad gaat zaterdag 8 augustus van start. Door de coronamaatregelen ziet de kermis er dit jaar heel anders uit. Alleen al omdat het kleiner is en op een andere locatie. Het evenementenprogramma is eveneens geschrapt. Burgemeester Jan Nieuwenburg geeft een toelichting.

”Er is hard gewerkt samen met de kermisexploitanten om deze aangepaste kermis toch mogelijk te maken dit jaar. Om ervoor te zorgen dat iedereen een prettige kermis kan beleven is het volgen van de huisregels erg belangrijk. Ik doe daarvoor een beroep op alle bezoekers om deze op te volgen. Daaronder valt onder andere: 1,5 meter afstand houden, volg de aangegeven looproute, en houd u aan de instructies van de organisatie op het terrein. Dan blijft het voor iedereen leuk en gezellig.”

Zittend genieten
”Iedereen begrijpt dat in grote groepen bij elkaar staan zoals voorgaande jaren geen optie is. Maar een terrasje pakken in de binnenstad tijdens een van de kermisdagen kan wel. Het motto daarbij is: ’Zittend genieten’. Dus als u een terrasje wilt pakken dan is reserveren echt nodig om teleurstelling te voorkomen. In de binnenstad zijn voorzorgsmaatregelen rondom de horecapleinen De Roode Steen, Dubbele Buurt en het Kerkplein. Bij toenemende drukte worden deze pleinen voorzien van entreehekken met beveiligers. Ook kan ik besluiten om een plein (tijdelijk) af te sluiten als het te druk wordt.”

Aangepast genieten
”De warme dagen houden nog wel even aan. Dus drink voldoende water en blijf goed smeren. Ik hoop dat iedereen aangepast kan genieten de komende dagen en tegelijk ook rekening houdt met elkaar. Dan kan Hoorn meer open blijven. Dat is wat iedereen graag wil. Maar dat kunnen we alleen samen bereiken.”

Jan Nieuwenburg corona bericht Jan Nieuwenburg corona bericht