Eerste boetes horeca tijdens kermisweek

10-08-2020

HOORNGIDS | Ondanks gesprekken die zijn gevoerd tussen de gemeente Hoorn en ondernemers in de horeca diende de dienst Handhaving dit kermisweekend toch handelend op te treden omdat de coronaregels niet werden opgevolgd. Om die reden werden aan twee horecabedrijven boetes opgelegd en zijn er waarschuwingen uitgedeeld, hetgeen tot de nodige opstandigheid heeft geleid onder de horecabedrijven.

Eindelijk kan de horeca weer denken aan echte verdiensten door het mooie weer en de kermis en daardoor is er maar heel weinig begrip in de sector om onmiddellijk met veel inzet de kroegen en terrassen te bezoeken om te kijken of het allemaal strikt volgens de regels verloopt. Begrip is er slechts in zeer beperkte mate. 

Ondoenlijk
Een ondernemer daarover: ”We proberen nu wat te verdienen en het is vrijwel ondoenlijk om de hele tijd als een soort politieagent de mensen erop te wijzen dat de onderlinge afstand misschien niet helemaal nauwkeurig is volgens de nieuwste normen. We hebben onze handen vol om bestellingen af te wikkelen, af te rekenen en om mensen in de gaten te houden die geen anderhalve meter afstand houden. En het frustrerende is dat niet die mensen maar wij dan een bekeuring krijgen.”
Vandaag zal er wederom overleg zijn tussen de horeca en de gemeente Hoorn.
 

Roode Steen Hoorn bezette terrassen Roode Steen Hoorn bezette terrassen

Reacties
Reactie: (Olga)
13-8-2020, 13:42
Niet de ondernemers maar de gasten die zich niet aan de regels houden betalen laten. Ondernemers hebben het al zwaar genoeg!!