Hoornse kroegen houden het voor gezien

Geen Terrassendag voor veel kroegen in Hoorn

HOORNGIDS | De recent uitgedeelde boetes en waarschuwingen aan horecabedrijven waar een overtreding is geconstateerd aangaande het niet naleven van de coronamaatregelen die gelden voor terrassen hebben ertoe geleid dat veel Hoornse kroegen niet voornemens zijn hun zaak open te zetten komende maandag. 

De Lappendag die nu Terrassendag heet zal waarschijnlijk veel mensen op de been brengen, waarbij het voor de meeste horecabedrijven vrijwel ondoenlijk is om hun werk naar behoren uit te voeren. De bediening van klanten zullen ze ongetwijfeld wel aankunnen, maar de controle op naleving van de afstandsregels kent te veel haken en ogen. 

Waarschuwingen
De eerder beboete bedrijven hebben te kennen gegeven dat ze de mensen die op hun terras in overtreding waren meermaals hebben gewaarschuwd, dat er zelfs geen bestellingen meer voor ze werden opgenomen, maar dat ze de rol van politieagent om mensen te kunnen verwijderen simpelweg niet op zich kunnen nemen. De mensen zouden zelf verantwoordelijkheid moeten nemen, maar dat is veelal aan dovemansoren gericht. Met alle gevolgen van dien. 

Handhaving
Het handhavingsbeleid van de gemeente Hoorn is erop gericht om vanaf de eerste dag van de kermis gericht bezoeken af te leggen aan de Hoornse terrassen en bij constatering van een overtreding een boete uit te delen van vele duizenden euro’s. Daar is volgens de horecabedrijven niet tegen op te werken en om die reden besluiten velen hun zaak niet open te stellen op de dag dat er niet alleen een beroep zal worden gedaan op hun horecaskills, maar dat ze tevens de aanwezige klanten dienen te blijven bestoken met waarschuwingen. Dat is onwerkbaar en zo zal het dan ook niet gaan. Een succesvolle Terrassendag is op voorhand de kop ingedrukt.

Cafe Barrels Cafe Barrels
Cafe JP Coen Cafe JP Coen
Het Schippershuis Het Schippershuis

Reacties
Reactie: (Gerry Blokdijk)
12-8-2020, 20:54
Jammer, maar een zeer begrijpelijke reactie van de horeca ondernemers. Misschien heb ik het gemist maar ik mis in deze zaak de bemiddeling van de recent aangestelde coronamanager.