Bewoners Westerhaven gaan te kermis

Burgerinitiatief zorgt voor alternatieve kermiswandeling bewoners Westerhaven

HOORNGIDS | Op 18 en 19 augustus is het zover. Voor de bewoners van woonzorgcentrum Westerhaven in Hoorn komt de vervanger van de jaarlijkse kermiswandeling: de verhalenwandeling. Vanwege corona werd de jaarlijkse kermiswandeling afgelast, maar dat vond Horinees Wendy Zeeman ongelooflijk jammer, want: ‘wandelen kan toch altijd!’. 

Ze besloot haar schouders eronder te zetten en peilde bij Sharon, activiteitenbegeleider van Westerhaven of dit mogelijk was. Sharon heeft dit direct omarmd en wist zeker dat de bewoners dit graag wilden. 

Voor een mooie stad
Wendy plaatste haar initiatief op ‘Voor een mooie stad’. Hierin riep zij de stad op met de vraag om mee te wandelen. In twee dagen waren de 100 gezochte mensen aangemeld en waren ook de verhalenvertellers gevonden, deze vrijwilligers zullen op  prominente plaatsen iets vertellen over bijzondere plekken in Hoorn.
Als klap op de vuurpijl heeft de Ronde Tafel West-Friesland het mogelijk gemaakt dat alle wandelaars ook nog kunnen genieten van een kop koffie met wat lekkers bij de horeca in Hoorn. Normaliter organiseren zij jaarlijks Proud to be oud, het leukste feest voor ouderen. Door corona is dat dit jaar helaas niet mogelijk en wilden zij graag op deze manier een steentje bijdragen. 

Een warm hart
Sharon Baaij, activiteitenbegeleider bij Wilgaerden, vertelt: ”Fantastisch om te zien hoezeer het belang van onze bewoners wordt omarmd door de inwoners van Hoorn. Toen Wendy het idee opperde en ik het enthousiasme en medeleven zag, konden we niet anders doen dan dit groots aanpakken. Uiteraard vindt het allemaal plaats onder de voorwaarden van alle coronamaatregelen. Het voelt allemaal zo warm, de saamhorigheid, de eensgezindheid. Dit zijn de momenten die ons allemaal een lach op ons gezicht brengen.”

Wandelen met bewoners Westerhaven Wandelen met bewoners Westerhaven