Livestreampremière Theater Het Pakhuis met Carel Brouwers

13-08-2020

HOORNGIDS | Ook in ‘het nieuwe normaal’ kan iedereen die dat wil voortaan genieten van de voorstellingen in Theater Het Pakhuis in Hoorn. Onder de naam Zaal 2 gaat het sfeervolle Hoornse theater namelijk live streams van hoge kwaliteit verzorgen via het eigen YouTubekanaal. Zo kunt je thuis op de bank bijna hetzelfde beleven als in het theater. Muzikant en meesterverteller Carel Brouwers verzorgt op zaterdag 29 augustus de première met zijn voorstelling ‘Bach, Bowie, Brouwers?!’. Aanvang 20.30 uur, livestreamprijs € 3,75 voor een stoel, € 6,25 voor een bank (kennismakingsprijzen).

Grote opluchting bij de medewerkers en vrijwilligers van Theater Het Pakhuis, nu de dieprode monumentale deuren op 29 augustus weer open gaan voor publiek. “Voor een artiest is spelen net zo belangrijk als ademen, en gelukkig kunnen we nu weer met z’n allen ademen”, verwoordt Carel Brouwers het treffend. 

Anders
Veel dingen zijn echter anders geworden. “Door de anderhalvemeterregel kan er maximaal 12 man publiek in de zaal en kunnen we alleen acts met een zeer beperkte bezetting laten spelen”, legt Janine Slijkhuis, directeur/programmeur van Theater Het Pakhuis uit. “Toch willen we artiesten als Carel een zo groot mogelijk publiek bieden en zoveel mogelijk mensen van de voorstelling laten genieten. Daarom zijn we gaan nadenken over het live streamen van voorstellingen. Een geweldige oplossing, maar wil je een beeld- en geluidskwaliteit bieden die enigszins in de buurt komt van een live theaterbeleving, dan moet je echt goede apparatuur en programmatuur hebben.” 

Trots
Dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne op platform VoordeKunst werd tot nu toe voldoende geld opgehaald om deze materialen te kopen. Ook kon een ervaren live stream technicus worden ingehuurd voor advies en training van de eigen techniekvrijwilligers, waaronder Henk Erich en Jim Borra, die er heel wat uren in hebben gestoken. “We hebben nu bijvoorbeeld een camera waarmee we theaterlicht mooi kunnen weergeven, een op maat ingerichte computer en uitbreiding van onze internetbandbreedte”, vertelt Jim. “Na een periode van intensief testen hebben we nu een kwaliteit waar we trots op zijn.”

Veel muziek
Carel Brouwers was een van de artiesten die aan deze testen meewerkten. Op 29 augustus heeft hij de eer om Zaal 2 officieel in gebruik te nemen met zijn programma ‘Bach, Bowie, Brouwers?!’. “Spelen voor alleen een technicus en een camera met publiek op afstand voelde eerst ongemakkelijk”, vindt hij. “Het was een beetje alsof je voor een zaal staat zonder broek aan. Maar ik heb het nu een paar keer gedaan en het went. Ook omdat je beseft dat dit gewoon de nieuwe realiteit is. En op 29 augustus zitten er toch een paar mensen in de zaal, dat scheelt enorm!” Eerder verzorgde Brouwers een aantal goed bezochte muzikale lezingen in Theater Het Pakhuis over grote componisten. “In dit nieuwe programma laat ik zien hoe deze mij hebben beïnvloed bij het maken van mijn eigen muziek”, legt hij enthousiast uit. “De kijkers krijgen veel achtergrondinformatie over de componisten, maar ik zal vooral ook veel muziek spelen op de piano.” 

Stoel of bank
Voor de voorstelling van Carel Brouwers zijn uitsluitend kaartjes voor Zaal 2 (live stream) te koop, de fysieke zaal (Zaal 1) is reeds volgeboekt. Reserveren kan via de website van Theater Het Pakhuis, www.pakhuishoorn.nl (http://www.pakhuishoorn.nl). Je kunt reserveren voor een stoel (1 persoon) of een bank (meer personen). De reguliere prijzen zijn respectievelijk € 7,50 en € 12,50, maar speciaal voor de première geldt een feestelijke kennismakingskorting van maar liefst 50 procent. Je betaalt voor deze voorstelling dus € 3,75 voor een stoel en € 6,75 voor een bank. Het volledige programma van live en online voorstellingen is te vinden op www.pakhuishoorn.nl (http://www.pakhuishoorn.nl)

Theater Het Pakhuis nieuwe zaal 1 Theater Het Pakhuis nieuwe zaal 1
Carel Brouwers Carel Brouwers