Verscherpte maatregelen corona

15-08-2020

HOORNGIDS | Nog steeds leven gelukkig veel mensen de basisregels na om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar wat het kabinet zorgen baart, is dat er ook heel veel mensen zijn die dit niet doen. Dat is terug te zien in de recente uitbraken.

Als we het tij met elkaar niet keren, dan dreigen we de grip op de verspreiding van het coronavirus weer te verliezen. En verspelen we de winst die we met elkaar in de afgelopen maanden hebben geboekt.

Mogelijk lokale maatregelen

Daarom steunt het kabinet de lokale bestuurders om hun bevoegdheden in te zetten om het coronavirus onder controle te krijgen en worden enkele landelijke maatregelen verscherpt. Dat kan betekenen dat er lokaal extra maatregelen kunnen worden opgelegd, bovenop de landelijke geldende maatregelen. U vindt deze maatregelen op de website van de Rijksoverheid (https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/08/06/grip-op-coronavirus-met-lokale-maatregelen).

Nieuwe noodverordening

De voorzitter van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft op 10 augustus 2020 de nieuwe noodverordening vastgesteld. In de noodverordening zijn de veranderde maatregelen vastgelegd die op 6 augustus door het kabinet zijn aangekondigd. U vindt de noodverordening op www.vrnhn.nl (http://www.vrnhn.nl).

Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest!

Bel 0800-1202 voor een afspraak om je te laten testen. Het nummer is 7 dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Ga naar de website van de Rijksoverheid (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/afspraak-maken) voor meer informatie over testen.

Bel de huisarts als je erg benauwd bent of hoge koorts hebt, of als je je zorgen maakt.

Bel 112 in een levensbedreigende situatie.

Alleen samen krijgen we corona onder controle Alleen samen krijgen we corona onder controle

Reacties
Reactie: (Dirck)
15-8-2020, 11:07
Ik zag een pagina met veel oude regels en niet de nieuwe, dus weer broodje aap en zoek je suf naar verschillen.... ook is deze website alleen via een pagina hier te vinden, dus nauwelijks te vinden informatie die 80% herhalingen bestaande regels was... dit is veel werk voor niets.