Vleermuizennacht in het Streekbos

Op zaterdagavond 29 augustus

HOORNGIDS | Denk je aan vleermuizen, dan denk je al snel aan sinistere bloedzuigers, aan vampiers, graaf Dracula en Batman. Maar hoe zit het écht? Wat voor dieren gaan er schuil achter de spookverhalen in boeken, films en strips? Wat blijft er van hun duistere imago over als je ze goed leert kennen

Helemaal niets, zo weten ze bij IVN West-Friesland maar al te goed. Op zaterdagavond 29 augustus, de ’Nacht van de vleermuis’, vanaf 20:00 uur ’s avonds, organiseren twee gidsen van IVN een speciale vleermuizenavond in het Streekbos.

Opgedeeld in twee groepen (van maximaal 16 personen, 8 per gids) wordt er zowel op het water als in de bossen gezocht naar vleermuizen. De ene groep gaat per boot op zoek naar watervleermuizen, de andere groep focust zich op de land-soorten, om na zo’n 45 minuten te wisselen. De beide gidsen vertellen daarbij tal van wetenswaardigheden over het gebied en in het bijzonder over de aldaar voorkomende vleermuizen. Wist u bijvoorbeeld dat ze honderden tot zelfs duizenden muggen per nacht eten? En dus hartstikke nuttig zijn!

De avond begint bij het Streekbos Paviljoen en aanmelden kan via publieksactiviteiten@ivn-westfriesland.nl (mailto:publieksactiviteiten@ivn-westfriesland.nl) (vóór 28 augustus). Deelname kost 3,50 euro per persoon, maar wees er snel bij, want in verband met de coronamaatregelen mogen er echt niet meer dan 16 mensen deelnemen.

Foto: Rosse vleermuis Douwe Greydanus

Rosse Vleermuis Rosse Vleermuis
Vleerkast Vleerkast