Gevaarlijke situaties bij Stadsstrand Hoorn

16-08-2020

HOORNGIDS | De veiligheid op en rondom het stadsstrand in aanleg is aanleiding tot vragen van een tweetal lokale politieke partijen. De Hoornse Onafhankelijke Partij en VOCHoorn bereiken signalen dat zich regelmatig gevaarlijke situaties voordoen zowel op het strand zelf als in de nabijheid daarvan. Deze situatie heeft geleid tot vragen aan het college van B&W. Hieronder het schrijven.

Geacht College,
Notwin heeft in het weekend van 14 t/m 16 augustus jl. veel bemanningsleden van vaartuigen aangesproken die zich hadden begeven in het verboden vaargebied tussen Scharwou en Hoorn. Volgens Notwin geven velen aan niet op de hoogte te zijn van de regelgeving of de situatie ter plekke erg onduidelijk te vinden.
Daarnaast valt het VOCHoorn en HOP op dat regelmatig voetgangers of recreanten vertoeven op het verboden stadsstrand in aanleg. VOCHoorn en HOP maken zich grote zorgen omdat de Alliantie Markermeerdijken, verantwoordelijk voor de versterking van 33 kilometer Markermeer dijk, met grote regelmaat en op allerlei manieren waarschuwt voor de gevaren verbonden aan het zich begeven in dit gebied.

VOCHoorn en HOP stellen in dit verband de volgende vragen:
1. Deelt het college de zorgen van VOCHoorn en HOP over de gevaren waaraan mensen, die zich in deze gebieden begeven, zich blootstellen?
2. Wie of welke instantie(s) is (zijn) verantwoordelijk voor het toezicht en de handhaving van de geldende regels in deze gebiedszones?
3. Indien de gemeente (hele of gedeeltelijke) verantwoordelijkheid draagt welke stappen gaat u, wel of niet in samenwerking met andere partijen, ondernemen om aan deze situatie een einde te maken.

VOCHoorn en HOP wachten uw antwoorden, binnen de daarvoor geldende termijn, af.
Met vriendelijke groet,
Aart Ruppert - VOCHoorn
Robert Vinkenborg - HOP

Stadsstrand 25 mei 2020 B Stadsstrand 25 mei 2020 B