Grote Kerk in andere handen

18-08-2020

HOORNGIDS | Ruim een half jaar geleden werd de bouwvergunning voor de Grote Kerk aan het Kerkplein in Hoorn verleend aan Pierre Komen, de man die met zijn bedrijf op meerdere fronten actief is in Hoorn. Het luidde een periode in van grote activiteiten met als uiteindelijk doel de realisering van een hotel met bijbehorende horeca in de voormalige kerk. Onlangs echter heeft Komen het eigendomsrecht van de kerk, die hij zelf ooit voor een kleine miljoen euro had verkregen, overgedaan aan een ander bedrijf.

Het roept de nodige vragen op, maar Pierre Komen is daar heel terughoudend over: ”Strategische verkoop.” Doorvragen of het mogelijk iets te maken had met de stroperige afwikkeling van de papierwinkel blijkt zinloos. Begrijpelijk, want Komen heeft verschillende projecten lopen in de gemeente Hoorn, dus zal hij ook nog veelvuldig contact hebben met de diverse afdelingen ten stadhuize.  

Plannen ongewijzigd 
De plannen van de nieuwe eigenaar, de Dutchen Group, zullen geen wijziging ondergaan. Er zal worden gebouwd en gewerkt zoals door Komen ingediend. Dat betekent een luxe hotel met 40 kamers in het schip van de kerk, verdeeld over drie verdiepingen en op de begane grond de centrale hal en een restaurant met overdekt buitenterras.
Pierre Komen blijft overigens nog altijd zeer actief in Hoorn: de V&D-panden, de huizen aan de Westerdijk, de te bouwen 29 appartementen van De Egel aan het Keern, café De Volendammer en er zitten nog verschillende projecten in de pijplijn.

Grote Kerk met terras veraf Grote Kerk met terras veraf
Grote Kerk met ramen bg Grote Kerk met ramen bg