Veilig naar St. Jozefschool via vernieuwd zebrapad

23-08-2020

HOORNGIDS | In Westerblokker is recent gewerkt aan de veiligheid voor met name de schoolkinderen van de St. Jozefschool door verkeerstechnische aanpassingen en een vernieuwd zebrapad. Het zebrapad maakt deel uit van een nieuwe schoolzone, waar de kinderen van de St. Jozefschool op de eerste schooldag gebruik van hebben kunnen maken. De genomen maatregelen moeten automobilisten alerter maken op de St. Jozefschool en de verkeersveiligheid op de Westerblokker verbeteren.

Opvallende maatregelen
Naast de felgekleurde accentpaal met rode hand zijn tweemaal de letters SCHOOL op het wegdek geverfd. Ook zijn er nieuwe, gekleurde paaltjes geplaatst die het parkeren moeten tegengaan en zijn alle borden vervangen door beter zichtbare varianten. Naast deze maatregelen wordt er ter hoogte van de school vanaf nu een adviessnelheid van 30 kilometer per uur aangegeven voor passerende auto’s.

Samenwerken aan een veiligere situatie
De school had samen met bewoners en ondernemers gevraagd om een veiligere verkeerssituatie. Op de foto kijken ondernemer Jeen Kersten, Sonja Slagter van de St. Jozefschool en wethouder Samir Bashara (Verkeer) toe hoe kinderen de schoolzone in gebruik nemen.

Veilig naar St-Jozefschool via vernieuwd zebrapad Veilig naar St-Jozefschool via vernieuwd zebrapad