Toch theaterroute over WOII in Hoorn

Theater Op de Bon brengt echte Hoornse oorlogsverhalen

HOORNGIDS | Het programma van 75 jaar vrijheid in Hoorn liep anders dan gepland vanwege de coronacrisis. Maar op zondagmiddag 6 september vindt toch Theaterroute Op de Bon plaats. Het (beperkte) publiek kan meeleven met de verhalen van Horinezen die tijdens WOII een belangrijke rol hebben gespeeld. 

Op zondagmiddag 6 september vindt in Hoorn de opening van het culturele seizoen plaats. Ditmaal niet met havenconcerten en grootscheepse kunstmarkt, maar met een bijzondere Cultuurproeverij. Ruim 130 intieme voorstellingen en activiteiten geven een voorproefje van wat ons dit najaar en winter te wachten staat qua kunst en cultuur in Hoorn. 

Acht voorstellingen op locatie
Eén van de onderdelen van deze Cultuurproeverij is Theater Op de Bon. In acht kleine voorstellingen verbeelden Hoornse theatermakers de echte verhalen over de oorlog en bevrijding in Hoorn. De theatervoorstellingen zijn te zien op verschillende locaties in de binnenstad. Zo kun je in de binnentuin van de bibliotheek Gré Visser ontmoeten die achter en boven haar textielzaak op het Grote Oost onderduikers hield. En in de bibliotheek zelf staat de geheime telefoon- en afluisterpost centraal en de mensen die hem bemanden. Wat als de oorlog is afgelopen en je als verzetshelden en echtpaar niet langer met een handgranaat op het nachtkastje slaapt? 

Reserveren noodzakelijk
Bij Cinema Oostereiland komen Anna (een Joodse vluchteling) en haar twee dochters weer tot leven, en in Schouwburg Het Park krijg je het huiveringwekkende verhaal mee over de moord in de kapperszaak die het Hoornse verzet wel moest plegen. De acht voorstellingen zijn allen verschillend en duren ongeveer een kwartier. Ze zijn gratis te bezoeken, maar reserveren is absoluut noodzakelijk vanwege de coronamaatregelen. Boek er een of stel je eigen theaterroute samen langs de verschillende locaties via www.cultuurhoorn.nl (http://www.cultuurhoorn.nl). Reserveer op tijd, want vol = vol.
Meer weten over de verschillende voorstellingen en de waargebeurde Hoornse oorlogsverhalen daarachter? Kijk op Facebookpagina 75 jaar vrijheid in Hoorn en op de website www.oorloginhoorn.nl (http://www.oorloginhoorn.nl)

Estrid Riemersma Estrid Riemersma