Vernielingen in kindermoestuin Groente Waal

Kinderen teleurgesteld na al hun geploeter in de tuin

HOORNGIDS | Kindermoestuin Groente Waal in de Grote Waal te Hoorn heeft onlangs te kampen gehad met zeer ongewenst bezoek. De met zo veel liefde onderhouden tuin waar kinderen uit de buurt bezig zijn in de buitenlucht was kapot gestampt door nog onbekende vandalen.

Kindermoestuin Groente Waal is een moestuin voor en door kinderen uit de buurt. In de moestuin kunnen de kinderen op vaste tijden heerlijk buiten aan de slag en kweken ze plantjes op van zaadje tot vrucht. Oftewel een fantastische kans om kinderen kennis te laten maken met de wondere wereld van een moestuin.

Teleurstelling
Maar de kinderen zijn plotseling wel heel erg teleurgesteld, want onlangs merkten ze tot hun ontzetting dat veel van het gekweekte lekkers was meegenomen. Niet door mensen die hebben meegeholpen om dat lekkers te laten groeien. En nog erger: de kinderen zagen de met veel zorg geteelde groente gewoon kapot gestampt op de grond liggen, waardoor de Kindermoestuin-kinderen hun enthousiasme dreigen te verliezen om in de tuin te werken. 

Gemeen
De kinderen werken het hele jaar door twee keer per week hard om al dit moois op te kweken, en snappen dit niet en vinden het gemeen. De tuin kan overigens nog steeds volwassen vrijwilligers gebruiken, waarbij geldt dat wie meewerkt ook mag meesnoepen. Dan hoeft er dus niet gestolen te worden.

Kennismaken
Wie dat wil kan een keer kennismaken op woensdag tussen 15.30 en 16.30 uur of op zondag tussen 11.00 en 12.00 uur. De kinderen staan u graag te woord. De moestuin ligt achter Sterrenflat 2. Een mailtje sturen naar groentewaal@gmail.com (mailto:groentewaal@gmail.com) mag ook, waarna u meer informatie ontvangt. Zie ook de Facebookpagina Groente Waal. Deze geeft een mooie indruk van het reilen en zeilen op de tuin.

Groente Waal kinderen Groente Waal kinderen