Eenhoornzegel voor Mans Semler en Jan Kooijman

28-08-2020

HOORNGIDS | Op vrijdag 28 augustus reikte burgemeester Jan Nieuwenburg een Eenhoornzegel uit aan Mans Semler en Jan Kooijman uit Zwaag. Zij ontvingen de Eenhoornzegel omdat zij kinderfietsen opknappen en die vervolgens gratis weggeven aan kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. 

In 2018 zijn de beide mannen de actie gestart om rond de feestdagen aan kinderen van wie de ouders moeilijk rondkomen een tweedehandsfiets cadeau te doen. De vraag naar fietsen bleef na de feestdagen van 2018 groot, waardoor de heren besloten de actie voort te zetten. Eerst nog vanuit het huis van Jan Kooijman, maar sinds eind 2019 hebben ze hun werkplaats bij HSV Sport in de Risdam. In juli 2020 doneerden Semler en Kooijman voor de 900ste keer een fiets. Inmiddels staat de teller op 1.000.

Blij, ontroerd en trots
Mans en Jan waren blij, ontroerd en trots dat de burgemeester hen de Eenhoornzegel was komen overhandigen. De beide mannen lieten weten het opknappen van de fietsen met passie en liefde te doen voor de gezinnen en hun kinderen en een positieve bijdrage willen blijven leveren in deze voor iedereen  moeilijke periode. 
In september zullen er zelfs dankzij de sponsoring van Hydro West en Volare Kinderfietsen uit Volendam nieuwe fietsen worden uitgereikt. In de tussentijd zijn de mannen langdurig te vinden in de werkplaats waar het opknappen van de fietsen tot vreugde van velen heeft geleid. Zie ook https://kinderfietsjesactie.nl (https://kinderfietsjesactie.nl)

Eenhoornzegel voor Mans Semler en Jan Kooijman 2 Eenhoornzegel voor Mans Semler en Jan Kooijman 2
Eenhoornzegel voor Mans Semler en Jan Kooijman 4 Eenhoornzegel voor Mans Semler en Jan Kooijman 4