Najib Amhali doet een (bus-)lijntje

‘pop up cabaret’ in EBS-bus

HOORNGIDS | Najib Amhali heeft op donderdagmiddag 27 augustus een pop up cabaretvoorstelling gegeven in een EBS bus in Delft. De bekende cabaretier trad speciaal voor EBS-reizigers live op, onder de titel ‘Najib doet een lijntje’.

Reizigers filmen optreden
Het optreden van Najib vond donderdagmiddag plaats. De voorstelling is opgenomen op video en wordt online gezet, onder andere op ebs-ov.nl. Ook reizigers konden in de bus Najib filmen en de video’s delen via de hashtag #Najibdoeteenlijntje en #EBSov.
Tijdens de 40 minuten durende busrit trapte Najib af met een verwijzing naar de nieuwe omstandigheden door Corona: “Het is Coronatijd, dus je moet toch iets. Dan maar optreden in de bus.” Hij betrok iedereen bij zijn pop up voorstelling, inclusief een aantal Engelstalige toeristen. Passagiers reageerden verrast. “Wat leuk om zo onverwacht Najib in de bus te zien.”, zei een van hen spontaan. “Echt een traktatie!”

Onderdeel van Stap in-campagne
‘Najib doet een lijntje’ is een publieksvriendelijke actie als onderdeel van de EBS-campagne ‘Stap in! Het nieuwe rijden’. Deze campagne is bedoeld om reizigers erop attent te maken dat het openbaar vervoer ter beschikking staat van iedereen. Na de vakantieperiode geldt een nieuwe dienstregeling, waarbij veel buslijnen weer vaker rijden. Maar het reizen is wel wat gewijzigd. Zo is het dragen van een mondkapje verplicht voor alle reizigers vanaf 13 jaar. Ook Najib droeg dan ook tijdens zijn optreden in de bus een mondkapje. Meer informatie over de Stap in-campagne is te vinden op ebs-ov.nl/stapin.

Najib Amhali
Najib Amhali (1971) groeide op in Krommenie en is geboren in Nador (Marokko). Hij won in 1993 met de Comedytrain de Pall Mall Export Prijs. In 1998 won hij zowel de publieks- als de juryprijs van het Leids cabaretfestival. Hij speelde onder meer in de film ‘Jezus is een Palestijn’, de televisieserie ‘Najib en Julia’ en in’ Shouf Shouf Habibi!’. Op dit moment speelt hij het avondvullende cabaretprogramma ‘Waar Was Ik’.

Najib doet een lijntje Najib doet een lijntje