Wedstrijdverslagen voetbal weekend 29/30 augustus

30-08-2020

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘HoornRadio Sport’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten. 

De Blokkers -HSV Sport 5-0
Er was zondagmiddag totaal geen ambiance bij de wedstrijd De Blokkers - HSV Sport. Op papier toch een derby, maar het publiek liet het afweten. Ondanks dat men vanwege Corona 6 maanden verstoken was van voetbal. De Blokkers begon voortvarend en dat resulteerde al gelijk in 2e minuut van de wedstrijd in een doelpunt. Samir Cetin kreeg in een kluwen van spelers de bal achter doelman Mart Jager. Deze laatste heeft de plaats ingenomen van Luke van Amstel die is overgestapt naar de ploeg, die getraind wordt door Mohamed El Bouziana van Zwaluwen’30. Deze laatste is door trainer Jamal Yahiaoui in de selectie van De Blokkers opgenomen, zodat er 3 neven van Jamal in de selectie spelen. 

Dubbele cijfers
Even later was het Jim Nelen die goed doorging en doelman Jager makkelijk omspeelde (zie foto): 2-0. Menigeen dacht al aan dubbele cijfers. Zeker toen Khalid El Bouziani 3-0 en 4-0 maakte, wat ook de ruststand werd. HSV Sport probeerde het wel, maar kon geen vuist maken. Na rust hield De Blokkers het wel voor gezien en zowaar ontstonden daardoor enkele kansen voor de ploeg uit Risdam-Noord. Maar verder dan een bal op de lat van Memphis Bor kwamen zij niet. Dat invaller assistent-scheidsrechter Sipco de Vries van HSV Sport de vlag naar beneden hield in de slotfase van de wedstrijd zorgde voor heel veel hilariteit bij de weinige aanwezigen. De voorzet van Jim Nelen (dik buitenspel) werd keurig door Jori Nolles (HSV Sport) in eigen doel gewerkt: 5-0. 

Kritsch
Ondanks deze ruime overwinning had Jamal Yahiaoui toch nog kritische kanttekeningen over zijn spelers. Met 3e klasser Koedijk en 4e klasser Duinrand S kan De Blokkers hopen op een volgende ronde. 20 september is de eerste competitiewedstrijd uit tegen FC Medemblik, dat een gevoelige nederlaag leed in Spierdijk tegen St George. 

Overigens gaan er geruchten dat er fusiebesprekingen zouden zijn tussen De Blokkers en HSV Sport. Of deze op waarheid berusten gaan wij uitzoeken.


Verslag en foto’s: Bert Putters

 

Live uitzending van´HoornRadio Sport´ iedere zondag van 14.00 tot 17.00 uur op de radio via DAB+ en via internet www.hoornradio.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist. 

De Blokkers - HSV Sport 1 De Blokkers - HSV Sport 1
De Blokkers - HSV Sport 2 De Blokkers - HSV Sport 2