Zondag 6 september: 3 x Montmartre in Hoorn

31-08-2020

HOORNGIDS | Op zondag 6 september organiseert Stichting Kunst in de Kas als onderdeel van Cultuurproeverij Hoorn van 12.00 uur tot 17.00 uur 3 x Montmartre. De tuin van Expoost, de binnenplaats voor de Statenpoort en de terrastuin van Huis Verloren vormen een gezellige mix van kunstenaars, artiesten en bezoekers. 

De locaties zijn binnen de 1,5 meter afspraken vrij toegankelijk. Voor de meeste andere activiteiten van Cultuurproeverij moet worden gereserveerd via cultuurhoorn.nl (http://cultuurhoorn.nl).

Huis Verloren
In de terrastuin van Huis Verloren aan het Kerkplein creëert Roy Valentijn de meest ‘sub fantalistische’ doeken. Kunstenaar Lia Blok maakt het onzichtbare zichtbaar, daar waar woorden tekortschieten. Dichter Bettina Reus draagt voor uit eigen werk om 14.00 en 16.30 uur. Levi Noë geeft om 15.15 uur een eigentijdse Rap-optreden. 

Statenpoort
Op de binnenplaats voor de Statenpoort (ingang Nieuwstraat) volgt Anja Bulthuis haar gevoel dat zijn weg vindt naar het doek. Suzanne Solognier creëert kleurrijke sieraden. Het duo Jos Leo & Jan van der Woud overvallen het publiek met vergeten juweeltjes uit het rijke verleden. Dichter Bettina Reus draagt voor uit eigen werk om 13.00 en 15.00 uur. Levi Noë geeft om 16.00 uur een eigentijds Rap-optreden.

Expoost
In de kunsttuin van Expoost aan de Roode Steen maakt beeldend kunstenaar Anita Eijken combi’s van vele kunsttechnieken. Lenie van der Laan maakt bijzondere objecten. Paapi laat de kijker verrassen. Klaas Jan Gorter laat veel aan het doek toevertrouwen, zo ook Jet Willems. Mandak Azizi experimenteert met nieuwe schilderstijlen. Gitarist-zangers Timber Povee en Jan Boers larderen de kunst met een verrassend repertoire. Dichter Bettina Reus draagt voor uit eigen werk om 12.30 en 15.30 uur. Levi Noë geeft om 14.30 uur een eigentijdse Rap-optreden.

Kunstmarkt 2 Kunstmarkt 2