Mode-ontwerper Sepehr Maghsoudi in ‘Hoornse Gasten’

Hoornse Gasten III in Theater Het Pakhuis op 27 september

HOORNGIDS | Als 12-jarige jongen kwam hij vanuit Perzië naar Nederland, vol ambities en verlangens. Nu, 26 jaar later, wordt couturier Sepehr Maghsoudi alom gewaardeerd voor zijn verdiensten in de modewereld en ontving hij daarvoor in april zelfs een lintje. Wat leeft er in deze moderidder en hoeveel daarvan is hij bereid om te delen met de buitenwereld? Je ervaart het op zondag 27 september bij Theater Het Pakhuis. 

Cees Franke gaat die middag met zijn goede vriend Sepehr de diepte in voor de derde editie van Hoornse Gasten. Het belooft een boeiend gesprek te worden dat iedereen live kan meebeleven via een livestream. 

Cultuur 
Wat betekende het voor de mens en modeontwerper Sepehr Maghsoudi toen hij het paradijs van zijn jeugd in Iran moest verlaten en zich een plek moest veroveren in een andere cultuur, duizenden kilometers van zijn geboortegrond verwijderd? Wat deed dat met zijn trots, zijn gevoel en geloof? En wat betekent het als je als kunstenaar in een Perzische traditie van duizenden jaren staat en je moet werken in het rationele Westen? Schrijver/filmmaker/fotograaf Cees Franke gaat hierover met Sepehr in gesprek in Theater Het Pakhuis, in het kader van de voorstellingsserie Hoornse Gasten.

Beelden en live-optreden
Bij Hoornse Gasten interviewt een steeds wisselende presentator iedere keer een andere boeiende gast uit de Hoornse kunst, cultuur of politiek. In de eerste voorstelling sprak Wouter Hakhoff met wethouder Samir Bashara, in de tweede editie interviewde Marian Vleerlaag architect Liesbeth van Apeldoorn. Het concept van Hoornse Gasten doet enigszins denken aan het tv-programma Zomergasten. Het grote verschil is echter dat het gesprek live in het theater plaatsvindt, waardoor de gast naast videofragmenten ook live-optredens kan laten zien. Voor ‘zijn’ voorstelling heeft Sepehr bijvoorbeeld de talentvolle Hoornse zangeres Elsa Bekman uitgenodigd, die samen met violiste Jade Welling zal optreden.

Livestream
Iedereen die dat wil kan de voorstelling thuis live meebeleven via Zaal 2. Dat is de naam waaronder Theater Het Pakhuis sinds kort kwalitatief zeer hoogwaardige livestreams verzorgt. En dat is fijn, aangezien Het Pakhuis in ‘het nieuwe normaal’ slechts twaalf bezoekers in de zaal mag laten plaatsnemen. Voor Hoornse Gasten zijn deze plaatsen inmiddels vol. Het aantal mensen dat de stream kan volgen, is echter oneindig. Reserveer daarom heel gemakkelijk je stoel (stream voor kijken met 1 persoon) of je bank (kijken met meer personen) via www.pakhuishoorn.nl (http://www.pakhuishoorn.nl) Je krijgt dan een bevestigingsmail en de rest wijst zich vanzelf. Voor de prijs hoef je het niet te laten: voor livestreamtickets geldt tijdelijk een introductiekorting van 50 procent. In plaats van de gebruikelijke prijzen van € 7,50 voor een stoel en € 12,50 voor een bank betaal je dus respectievelijk € 3,75 en € 6,25. De aanvang is om 15.00 uur. 
Foto: Henk Erich

Sepehr Maghsoudi bij Hoornse Gasten III Theater Het Pakhuis Sepehr Maghsoudi bij Hoornse Gasten III Theater Het Pakhuis