Nieuw ‘coronaproof’ theaterseizoen in Het Park

Kaartverkoop start 4 september 12.00 uur

HOORNGIDS | Daniël Arends, 3JS, Plien en Bianca, De Verleiders, de Ashton Brothers. Het is een greep uit de artiesten die binnen de gestelde maatregelen van het RIVM én ondanks de aangepaste zaalbezetting dit seizoen weer naar Het Park afreizen om voor u te spelen. Er kan weer genoten worden in Het Park van exclusieve en unieke voorstellingen. 

Coronaproof theaterbezoek
Het theaterbezoek verloopt dit seizoen anders dan u gewend bent. Directeur Roel Vente: “Het theater is zo ingericht dat bezoekers overal 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. Zowel in de foyer als in de zalen, waar de capaciteit is aangepast. Er zijn voorafgaand aan en na afloop van de voorstelling speciale looproutes door het gebouw en uiteraard is er extra aandacht voor de hygiëne. Tevens is afgelopen zomer het luchtbehandelingssysteem geoptimaliseerd: er wordt alleen verse lucht ingeblazen, niet gerecirculeerd.” 
Vlak voor de zomer hebben er al een aantal voorstellingen in deze nieuwe setting plaatsgevonden. Hoewel het even wennen is, zijn bezoekers positief over de getroffen maatregelen en de tijdelijke zaalopstelling. Vente: “We krijgen veel positieve reacties van bezoekers. In de Othellozaal is voor een intieme setting aan tafeltjes gekozen. Omdat bezoekers in de Hamletzaal door de gehele zaal verspreid zitten, blijft ook in deze zaal de sfeer goed bewaard.” 

Tipje van de sluier
Van ijzersterk cabaret tot indrukwekkende toneelvoorstellingen, muzikale hoogtepunten en vrolijke kindervoorstellingen: het nieuwe theaterseizoen omvat weer een divers programma. Denk aan Maestro jurylid Dominic Seldis, The Voice Senior ster Ruud Hermans en The Legends op het gebied van muziek. Theatergrootheid Bram van der Vlugt komt nog één keer terug met een vervolg op het prachtige ‘Meneer Green’. De Verleiders komen met nieuwe inzichten aangaande de huidige pandemie in ‘Pandepaniek’, terwijl theatermaker Nasrdin Dchar in ‘Adem’ alvast terugblikt op 2020. Ook kunt u een kijkje in de keuken nemen bij de werkvoorstelling van ‘Koefnoen’. Voor de kinderen is het in de grote zaal genieten met ‘Buurman & Buurman’ en ‘Peppa Pig’, terwijl in de kleine zaal ‘Wiedeedhet’ en ‘Het laatste koekje’ voor vrolijkheid zorgen.

Start kaartverkoop
Ook de start van de kaartverkoop van het nieuwe seizoen ziet er anders uit dan de bezoekers gewend zijn: “De kaartverkoop start op 4 september om 12.00 uur voor voorstellingen t/m december en zijn te boeken via www.hetpark.nl (http://www.hetpark.nl) De kaartverkoop voor januari t/m juni volgt in het najaar. Zo kunnen we inspelen op de laatste stand van zaken rondom het coronavirus”, licht Roel Vente toe. Tevens is er dit jaar geen voorverkoop, maar gaan alle kaarten direct in de losse verkoop. 

Campagne
Tot slot wil de schouwburgdirecteur nog wel een tipje van de sluier oplichten over de nieuwe campagne van Het Park dit najaar: “Door de coronacrisis zijn wij ons opnieuw extra bewust hoe alle verschillende schakels tezamen de schouwburg vormen: bezoekers, artiesten, partners en medewerkers van Het Park. Allemaal zijn zij belangrijk voor het voortbestaan en bestaansrecht van het theater. Als dank en eerbetoon start in september de campagne ‘Samen zijn wij Het Park’ waarin al deze mensen een gezicht krijgen.” 
Houdt voor het laatste nieuws hierover en natuurlijk ook alles over de programmering de website van Het Park in de gaten via www.hetpark.nl (http://www.hetpark.nl)

Het Park nieuw seizoen Het Park nieuw seizoen