Noorderkerk van led-armaturen voorzien

Draadloos aan te sturen verlichting werkt optimaal

HOORNGIDS | Aan de transformatie van het monumentale gebouw dat Noorderkerk heet is recent een nieuw element toegevoegd: led-armaturen die draadloos te bedienen zijn. Niet alleen de glas-in-loodramen, maar ook de vertikale balken in het kerkgebouw worden op subtiele wijze verlicht. De renovatie door de Coöperatie Westfries Cultuur Goed heeft ruim twee jaar in beslag genomen, waarbij CLS tekende voor de led-verlichting.

Evenementenlocatie
De Noorderkerk bevindt zich tussen het Kleine Noord en de Veemarkt in Hoorn. Het is een laatmiddeleeuwse gotische kerk, gebouwd tussen 1441 en 1519. Het gebouw vertelt veel over de geschiedenis van Hoorn. De Noorderkerk is sinds 2017 in particuliere handen en is nu in gebruik als historische-evenementenlocatie. Er zijn drie verschillende ruimten, die variëren in grootte van 60  tot 1.200 vierkante meter. 

Draadloos communiceren
Met name de mogelijkheden om armaturen aan te sturen middels draadloze bediening is veelal een doorslaggevend argument. In monumentale gebouwen is het namelijk vaak niet toegestaan om extra bekabeling aan te brengen en dan is het draadloos communiceren van armaturen de perfecte mogelijkheid om te kunnen dimmen of sferen te programmeren.

Noorderkerk met led Noorderkerk met led
Noorderkerk met led 2 Noorderkerk met led 2
Noorderkerk met led 3 Noorderkerk met led 3