Theater Het Pakhuis weer open: meesterproef van Carel Brouwers

01-09-2020

HOORNGIDS | Het was afgelopen zaterdag een vuurdoop voor Theater Het Pakhuis én artiest Carel Brouwers: de eerste voorstelling van het nieuwe seizoen. Daar hangt altijd al een gezonde spanning omheen, maar dit keer waren er wat extra zenuwen. Carel stond namelijk voor slechts twaalf toeschouwers én een cameraman. De livestreamtechniek bracht hem tot in vele huiskamers – in de regio, maar zelfs ook in het buitenland. Andere regels, anders werken, nieuwe kansen.

Soepel en veilig
Al snel blijkt de spanning alleen maar positief door te werken en is de sfeer in de zaal – ondanks de beperkte bezetting door de anderhalvemeterregel – relaxt en opperbest. Alles verloopt soepel en veilig en Carel Brouwers neemt je direct mee in zijn wereld vol muziek. Zijn voorstelling Bach, Bowie, Brouwers?! is een muzikale reis, hij voert je aan de hand van zijn piano eerst mee langs grote klassieke componisten als Bach, Mozart en natuurlijk zijn geliefde Russen. Je hoort - in woord en piano - voorbeelden van hun werk, wat hen tot vernieuwers maakte en wat hun invloed is op het eigen werk van Brouwers.

Meesterlijk
Noeste arbeid, investeren in je talent; de docent Brouwers spreekt mee in de voorstelling. Als componist maakt Brouwers naast ‘klassieke’ stukken ook ‘moderne’ muziek en laat hij horen wat alleskunner en doorlopend innovator David Bowie tot een bijzondere bron van inspiratie voor hem maakt. Carel Brouwers weet je als verteller, pianist en zanger te boeien en mee te voeren. Muzikale partner Benno Lagerweij zorgt na de pauze voor mooie extra ondersteuning op piano en elektrische gitaar. Aan het slot een boodschap: vat het begrip ‘leren’ niet negatief, maar positief op. Verwonder en verrijk jezelf door te leren; dat gunt Carel Brouwers ieder mens.

Alle ruimte
Inmiddels staan er diverse nieuwe activiteiten voor de deur, om te beginnen vier korte voorstellingen op 6 september, in het kader van de Hoornse Cultuurproeverij. Theater Het Pakhuis weet de beperkingen zo om te zetten in uitdagingen en kansen. Door de livestream mogelijkheden - officieel geopend als Zaal 2 - heeft het sympathieke theater ruimte voor iedereen. Zie voor het complete programma www.pakhuishoorn.nl (http://www.pakhuishoorn.nl)

Opening Zaal 2 Theater Het Pakhuis Opening Zaal 2 Theater Het Pakhuis