Wedstrijdverslagen voetbal weekend 5/6 september

07-09-2020

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘HoornRadio Sport’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Eenvoudige en ruime zege Zwaluwen’30 in districtsbeker tegen de vv Schoten: 7-0
Zwaluwen’30 behaalde met een 7-0 overwinning tegen de Haarlemse 2e klasser Schoten een simpele overwinning. Er mocht vrij en vaak over het gehele veld worden gecombineerd door Zwaluwen’30, zonder dat Schoten hier daadwerkelijk aan te pas kwam. Schoten trok zich terug op eigen helft/eigen strafschopgebied en hoopte op een uitval om zodoende nog enig gevaar te stichten. Het nadeel voor Zwaluwen’30 was dat daardoor het strafschopgebied van Schoten overvol was en moeilijk doordringbaar. In de 5e minuut mocht Thomas Schaap al uithalen voor de 1-0. Het duurde tot de 20e minuut dat dezelfde Thomas met een droge, lage bal de 2-0 mocht aantekenen.
Pieter Koopman was aan de kant gebleven met een lichte spierblessure en zaterdag mocht Thomas Hand zijn plaats als diepste spits innemen. Met een bal achter zijn standbeen langs bracht Thomas Hand in de 27e minuut de 3-0 op het scorebord. Nog voor de rust was het 4-0 door Dave Severins; een combinatie van de twee Thomassen kon met een intikker van dichtbij worden benut (38e minuut).

Na de rust een (voorlopig) onveranderd Zwaluwen’30. De vv Schoten wilde wel, maar kon niet en Zwaluwen’30 zocht naar openingen in het drukte voor de goal van de Haarlemmmers. Toen nog niet een ieder van de koffie was teruggekeerd langs het veld in de 46e minuut was het al 5-0. Het was opnieuw Thomas Schaap die van dichtbij mocht scoren voor zijn hattrick. Hierna werden de combinaties soms te ver doorgevoerd om echt gevaarlijk te worden en vaak kon Schoten er nog net een teen tussen krijgen om het gevaar te bezweren, terwijl ook hun doelman attent bleef. Het wachten was op meer doelpunten van Zwaluwen’30. Aanvallend had Schoten weinig in te brengen en de Zwaluwen’30-achterhoede had dus een gemakkelijke middag.
In de 58e minuut wisselde trainer Mo el Bouziani het Zwaluwen’30-team op 3 plaatsen; Koen Verlaat kwam voor Encho Margaritha, Niels Compas voor Dave Severins en Yannick Kuijpers voor Calvin den Boer. Thomas Hand mocht in de 63e minuut de 6-0 aantekenen met een laag schot van dichtbij. Joep Rive maakte in de 70e minuut plaats voor Anthony Sabajo en Clifton Gorissen kwam in de 78e minuut voor Gregory Scheltens in het veld. Koen Verlaat kreeg geel (zijn tweede in de bekercompetitie) en Clifton Gorissen pakte ook zijn doelpuntje mee in de 87e minuut. Einduitslag dus 7-0.
Komende zaterdag speelt Zwaluwen’30 de laatste en derde districtsbekerwedstrijd thuis tegen de FC Den Helder.
----------------------------------------------------------------------------
Hollandia verliest van UNA bij debuut in derde divisie: 3-0
Sonny Pronk mocht om even over half drie de aftrap verrichten bij het eerste optreden van Hollandia in de 3e divisie. Met Boyd Stevens (ex FC Lisse) en Brian van der Werff (ex OFC) startte Hollandia met bijna hetzelfde elftal als tegen Be Quick in Groningen. “Ja, maar we missen wel Daan Buurman”, zei Anand Jagdewsing voor de wedstrijd tegen Hoorn Radio.
Hollandia ging voortvarend te werk en zocht duidelijk de aanval. De in november 2019 bij UNA nieuw aangestelde coach, oud-prof Harrie Gommans, zag dat UNA (latijns voor Eensgezind) er niet direct antwoord op had en coachte zijn ploeg op duidelijk hoorbare manier. Er waren weinig kansen over en weer in de eerste helft. Want net zoals tegen Jong Volendam en Flevo Boys hield de verdediging van Hollandia op overtuigende wijze stand. De enige kans voor UNA was een schot vanaf de rand van de zestienmeter. Met een mooie omhaal schoot Teun Willems op het doel van Brian van der Werff. De goalie tikte de bal net over de lat. De aanval van Hollandia miste duidelijk creativiteit. Sonny Pronk is goed aan de bal, maar zijn passes komen veelal niet aan. Een creatieve speler zoals Mukthar Suleiman, die is overgestapt naar OFC, werd node gemist. De ruststand werd 0-0.

Na rust zette Gommans bij UNA twee wisselspelers in: Mart van de Gevel en Thomas Horsten. Vooral van de Gevel zorgde voor gevaar in het zestienmetergebied. Zijn assist op een ingeschoten bal door Teun Willems (UNA) ging net buiten bereik van Brian van der Werff naast het doel. Ook de beweeglijke Louisben Jagt bezorgde Niek Reus grijze haren. Nadat de kleine linksback en soms linker vleugelaanvaller werd gevloerd, wees scheidsrechter Jorn te Kloeze uit Haarlem gedecideerd naar de 11 meter stip. De goed en hard ingeschoten pingel was in eerste instantie een prooi voor Brian van der Werff. Hij had de bal niet klemvast en zodoende kon strafschopnemer Mart v.d. Gevel de bal opnieuw inschieten: 1-0. De scheidsrechter ging hier echter voorbij aan de nieuwe spelregels en had dit doelpunt af moeten keuren, daar de spelers van UNA veel te vroeg inliepen.

De koppies gingen hangen bij de pupillen van Anand Jagdewsing en aanvallend ging er veel mis. Ook verdedigend viel hier en daar een gaatje. De pinchhitter bij Be Quick vorig seizoen, Joost Ruttenberg, kwam niet verder dan een afstandsschot. Een kwartier voor tijd wist Teun Willems de 2-0 te scoren voor UNA. In blessuretijd maakte dezelfde speler nog 3-0.
“We hebben gespeeld tegen een mogelijk titelkandidaat”, zei doelman Brian van der Werff, die de voorkeur had boven Joey Wiese, na afloop voor de microfoon van Hoorn Radio. “Maar de uitslag was wel enigszins geflatteerd”. Voor Anand Jagdewsing werk aan de winkel om de voorwaartsen van Hollandia meer creativiteit bij te brengen en het mentale deel van het spelletje extra aandacht te geven.

Verslag en foto’s: Bert Putters

---------------------------------------------------------

Kwiek ’78 – Always Forward 2–4
Always Forward heeft in de uitwedstrijd tegen Kwiek ’78 met 2–4 de volle buit binnengehaald. De cijfers suggereren een gemakkelijkere zege dan in de praktijk het geval was, want toen de thuisclub in de 80e minuut voor de tweede maal een gelijkmaker op het scorebord bracht, leek een gelijkspel als resultaat van de wedstrijd waarschijnlijker dan een overwinning. Maar in de slotminuut zette Tom de Weerd met een fraaie kopbal uit een even fraaie voorzet van Mauro Robles Bello zijn team voor de derde maal op voorsprong. In de toegevoegde speeltijd kon hij uit een penalty, toegekend wegens een op de lijn van het strafschopgebied tegen hem gemaakte overtreding, de eindstand op 2-4 bepalen.

In de formatie waarmee Forward aan de wedstrijd begon, waren in vergelijking met de startopstelling van de wedstrijd van vorige week tegen KSV enkele wijzigingen te noteren: Luuk Weel stond in doel in plaats van Levie Rood en op het middenveld nam Barry Rageh de plek van O18-junior Jeffrey de Moel over.
Vrij snel na de aftrap kreeg Forward een mogelijkheid uit een corner. De door Delaney van Schagen van voorbij de tweede paal afgevuurde kopbal ging voorlangs het Kwiek-doel. De eerste gevaarlijke aanval van de thuisploeg volgde vijf minuten later. Deze werd besloten met een teruglegger, waaruit een Kwiek-spits rakelings naast knalde.
Even later kreeg Caio Chioccarelli plotseling een schietkans, maar hij raakte de bal niet vol. Dat deed hij wel in de tiende minuut, bij een allesbehalve plotselinge schietkans. Na een actie van Lucas Vaerewijck op links bereikte een pass Caio Chioccarelli, die zich in schietpositie manoeuvreerde en de bal met zijn linkervoet linea recta naar de uiterste rechterbovenhoek joeg. Daarmee de score openend met een treffer die gekandideerd kan worden voor het doelpunt van de maand (0–1). Met een goede ingreep voorkwam de Kwiek-doelman dat Barry Rageh een dieptepass, volgend op een mooie Forward-combinatie, kon bereiken en de voorsprong verdubbelen.
In de volgende fase van de wedstrijd gebeurde niet veel noemenswaardigs. Enkele mogelijkheden voor Forward resulteerden in schoten van Tom de Weerd en Caio Chioccarelli die het doel royaal misten en een voorzet van Lucas Vaerewijck die een prooi werd voor de keeper van de thuisclub.
In de 33e minuut kwam de gelijkmaker op het scorebord. Een Kwiek-corner van links werd door Ferris Inyamah weggekopt, maar de inzet uit de rebound belandde voor de voeten van een dicht bij het doel staande spits die de bal langs verscheidene Forward-spelers tegen het net werkte (1–1).  De volgende Kwiek-aanval leverde ook een schietkans op, maar deze keer vloog de bal langs Luuk Weels doel.
In de slotfase van de eerste helft zag Caio Chioccarelli een schot, na een mooie Forward-aanval, afstuiten op een verdediger van Kwiek en uit de daaropvolgende voorzet kopte Barry Rageh naast. Mauro Robles Bello kon na een combinatie met Mike Apostol nog door de laatste Kwiek-verdediger worden gestuit en even later werd de bal net voor de in kansrijke positie staande Caio Chioccarelli weggewerkt. Forwards tweede doelpunt kwam voort uit een vrije trap van Caio Chioccarelli, genomen in de buurt van de hoekvlag op rechts. Cemil Zaal ontving de bal voorbij de tweede paal en wilde hem terugleggen voor het doel. Via de bij de eerste paal staande Barry Rageh caramboleerde de bal tegen de touwen (1–2). Nadat de Forward-defensie de bal uit een corner en de daaropvolgende rebound had weggewerkt was het slotakkoord voor Forward met een aanval waarbij de bal van de ene vleugel naar de andere werd getransporteerd, waarna Mauro Robles Bello een verdediger passeerde en een een voorzet afleverde waaruit Caio Chioccarelli naast schoot.

In de tweede helft kwam Quinten Gorissen in het veld voor Lucas Vaerewijck. Al in de eerste minuut deed zich voor Forward een schrikmoment (lees hartstilstandmoment) voor toen Ferris Inyamah, die de bal over de achterlijn wilde laten lopen, zich verkeek op de gretigheid van een Kwiek-spits, die breed wist te leggen op een collega-spits die met zijn hoog over Luuk Weels doel geknalde inzet bewees dat niet-te-missen kansen niet bestaan.
Cemil Zaal moest na een pittige overtreding worden opgelapt en uit de toegekende vrije trap ging de bal enkele malen heen en weer door het Kwiek-strafschopgebied, waarna de aanval werd besloten met een vleugelschot dat achter het doel langs ging. Tom de Weerd bediende Barry Rageh met een soort stopvolley, maar helaas ging de bal bij de aanname net iets te ver voor Barry Rageh uit, waardoor de Kwiek-doelman uitlopend redding kon brengen. Nadat Ferris Inyamah een Kwiek-counter had gestuit volgden twee langdurige aanvallen van de thuisclub. Bij de eerste kon het Forward-doel uiteindelijk worden ontzet en de tweede eindigde met een rebound uit een door Barry Rageh half weggewerkte corner, die net over het Forward-doel verdween. Dezelfde Barry Rageh zag even later zijn voorzet net aan Quinten Gorissen voorbijgaan, waarna de aanval via Mauro Robles Bello en Cemil Zaal werd voortgezet en besloten met een kopbal van Tom de Weerd, die langs de verkeerde kant van de paal ging.
Mauro Robles Bello moest vervolgens bij zijn eigen doel aan de bak om een gevaarlijke Kwiek-aanval over rechts te stuiten, voor de voor het Forward-doel staande spits kon worden bereikt. Bij de volgende Kwiek-counter werd, na een misverstand tussen twee Forward-verdedigers, wel een spits bereikt, die van grote afstand een nogal opportunistische boogbal  produceerde die ver naast het doel van Luuk Weel ging.
Patrick Bruijns en Caio Chioccarelli maakten plaats voor Jeffrey de Moel en Clyde Limbach en laatstgenoemde maakte zich direct na zijn entree nuttig door de angel uit een Kwiek-uitbraak te halen en even later een corner te forceren. Dat deed Mike Apostol in de 80e minuut eveneens. De doelman van de thuisclub plukte en loste de bal en redde vervolgens knap op de inzet van Delaney van Schagen. De snelle tegenaanval van Kwiek bracht de bal na twee diepe passes bij een vrij naar Luuk Weels doel rennende spits die de gelijkmaker liet noteren (2 – 2). Zoals hierboven al vermeld, slaagde Forward er daarna in de winst alsnog naar zich toe te trekken.
In de andere wedstrijd die zondag in poule 3 01 werd afgewerkt won vierdeklasser Alcmaria Victrix in Heerhugowaard met opvallend grote cijfers (0–4) van derdeklasser KSV, die vorige week in Hoorn al zijn eerste wedstrijd tegen Forward had verloren. De Alkmaarders hebben dankzij deze zege en de 3–2 overwinning tegen Kwiek ’78 van vorige week net als Forward zes punten uit twee wedstrijden maar een beter doelsaldo (+5 om +3), zodat Forward de laatste poulewedstrijd in Alkmaar tegen Alcmaria zal moeten winnen om zich voor de knock-outfase te plaatsen.
Hoofddorp - Alw. Forward (zat) 0-4
Forward (zat) 1 won afgelopen zaterdag eveneens zijn tweede wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi. In en tegen Hoofddorp werd het tegen het zaterdagteam van die vereniging 0–4. Deze stand was al bij de rust bereikt.
Na de openingsfase van de wedstrijd keek de ploeg uit de Haarlemmermeer al tegen een 0–2 achterstand, o.a. door een doelpunt van Stefan Schipper. Forwards topscorer sloeg laat in de eerste helft nog tweemaal toe en produceerde daarmee zijn tweede hattrick binnen een week, want in de uitwedstrijd tegen Wijk aan Zee op dinsdagavond kwam hij ook een tot een drietal treffers.
Zoals wel verwacht mocht worden, kwam Stormvogels zaterdag in de kustderby tegen Wijk aan Zee als overwinnaar uit de strijd tevoorschijn (1–3), waardoor de derdeklasser uit IJmuiden net als Forward zes punten uit twee wedstrijden heeft verzameld. Forward bereikte de doelcijfers 9–1; Stormvogels kwam tot 6–1. Forward heeft in de laatste poulewedstrijd – feitelijk de finale – thuis tegen Stormvogels dus genoeg aan een gelijkspel om zich voor de knock-outfase van het bekertoernooi te plaatsen.

Kwiek’78 - Always Forward 2-4
Koedijk - De Blokkers 1-2
HSV Sport - Duinrand S 3-4
Westfriezen - Texel’94 8-0
Spartanen - AFC’34 0-3
SEW - Hugo Boys 2-0 gestaakt

Live uitzending van´HoornRadio Sport´ iedere zondag van 14.00 tot 17.00 uur op de radio via DAB+ en via internet www.hoornradio.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.