Gluren bij de buren in Westfriesland

Neem digitaal een kijkje bij Westfriese energiezuinige en duurzame woningen

HOORNGIDS | Scherm aan, hapje en drankje bij de hand en lekker gluren. Van 20 tot en met 26 september leidt de groene reporter Chris Wobben je elke dag rond in een duurzame woning. Overweeg je het duurzaam bouwen of verbouwen van je woning, dan zorgt dit voor extra inspiratie. In alle gemeenten in Westfriesland gaat de deur open.

In navolging van de succesvolle eerste editie van de Westfriese Duurzame Open Huizen Dag organiseren de Westfriese gemeenten dit jaar een digitale variant: Gluren bij de Duurzame Buren. Door digitaal te gaan, is het event coronaproof. En je bent in een handomdraai op bezoek. Gewoon achter je laptop, in je eigen woonkamer. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/gluren (http://www.duurzaambouwloket.nl/gluren) , kijk welke woningen er meedoen en meld je aan. 

Dit is je kans
De deelnemende woningen zijn divers. Van een tussenwoning met infraroodverwarming, naar een nul op de meter stolpboerderij tot een aardgasvrije, vrijstaande woning. De groene reporter Chris Wobben verzorgt elke dag enthousiast een rondleiding en bespreekt samen met de huiseigenaar de toegepaste duurzame maatregelen. Na afloop kun je via de chat al jouw vragen stellen aan de inwoners en een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket. Of je nu meer wilt weten over ervaringen, technieken, de stappen die je kan zetten of over subsidies; dit is je kans.

Martien Bosch
Martien Bosch uit Hoorn laat graag zien hoe hij stapsgewijs zijn woning heeft verduurzaamd en hoopt jou ook te inspireren. “Ik heb stap voor stap energiebesparende aanpassingen gedaan en het is leuk om te zien hoe de buren ook overtuigd raken en ook energiebesparende maatregelen nemen”, vertelt Martien. 

Meer informatie?
Gluren bij de Duurzame Buren wordt georganiseerd door de Westfriese gemeenten samen met de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord en het Duurzaam Bouwloket. Meer weten? Neem contact op met het Duurzaam Bouwloket door te bellen naar 072-7433956 of mail naar info@duurzaambouwloket.nl (mailto:info@duurzaambouwloket.nl). 

Deze woningen zijn digitaal te bezichtigen:
Zondag 20 september om 19.30 uur in Opmeer, volledig geïsoleerde, stapsgewijs verbouwde vrijstaande woning
Maandag 21 september om 19.30 uur in Medemblik, vrijstaande woning met warmtepomp met bodemwarmtewisselaar
Dinsdag 22 september om 19.30 uur in Koggenland, nul op de meter stolpboerderij met meerdere warmtepompen en zonneveld
Woensdag 23 september om 19.30 uur in Hoorn, tussenwoning met infraroodpanelen en zonnepanelen met optimizers
Donderdag 24 september om 19.30 uur in Enkhuizen, duurzaam appartement met actieve VvE 
Vrijdag 25 september om 19.30 uur in Stede Broec, aardgasvrije twee-onder-één-kap woning met lucht/lucht-warmtepomp
Zaterdag 26 september om 16.00 uur in Drechterland, nieuwbouwwoning met waterzuiveringsinstallatie.

Gluren bij de Duurzame Buren Gluren bij de Duurzame Buren