Schrijvers en muziek in de Westfriese bibliotheken.

ingevoerd op 6-3-2006

Tijdens de Boekenweek 2006 – van woensdag 15 t/m zaterdag 25 maart – staan schrijvers en muziek centraal. Ter gelegenheid hiervan organiseren de Westfriese Bibliotheken avonden waarin Schrijvers en Muziek centraal staan. Kijk in het schema hieronder wat er allemaal bij u in de buurt is tijdens de boekenweek!
 
Het motto van de 71e Boekenweek is BOEM PAUKESLAG – Schrijvers en muziek. Het motto is ontleend aan een gedicht van Paul van Ostaijen. In de bibliotheek is volop aandacht voor de Boekenweek. Zo geeft de bibliotheek tijdens de Boekenweek de Boekenweektest 2006 cadeau. De Boekenweektest is dit jaar geheel gewijd aan de auteur van het Boekenweekgeschenk, Arthur Japin. De test bevat zowel biografische als bibliografische informatie over de Boekenweekauteur. In de test zijn vragen opgenomen over de auteur en zijn werk. Wie de vragen juist beantwoordt maakt bovendien kans op aantrekkelijke prijzen.

Boekenweekgeschenk voor nieuwe leden
Naast een geheel nieuwe opzet van de Boekenweektest is er nog meer nieuws over de bibliotheek in de Boekenweek. Iedereen van 18 jaar en ouder die tijdens de Boekenweek lid wordt van de Openbare Bibliotheek, krijgt een voucher waarmee in de boekwinkel het Boekenweekgeschenk van Arthur Japin opgehaald kan worden. Het Boekenweekgeschenk heeft als titel De grote wereld. Het vertelt de geschiedenis van twee kleine mensen en de wetten van een harde maatschappij. Ook krijgen nieuwe leden een Boekenbon van € 5,– cadeau. Het loont dus extra om lid te worden. Te meer omdat bezitters van het Boekenweekgeschenk op vertoon van het geschenk op zondag 19 maart gratis met de trein (van NS) mogen reizen door heel Nederland, een speciaal gebaar van NS, hoofdsponsor van de Boekenweek.

Kijk voor meer informatie op www.westfriesebibliotheken.nl of op www.bibliotheekhoorn.nl over de bibliotheekactiviteiten.