Resultaten voetbal weekend 12/13 september

13-09-2020

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘HoornRadio Sport’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten. 

 

Zwaluwen’30 geplaatst voor knock-outfase Districtsbeker door winst op de FC Den Helder (3-1)

Als poulewinnaar tegen de drie 2e-klassers ASV Arsenal (1-3 winst), de vv Schoten (7-0 winst) en de FC Den Helder (3-1 winst) plaatste de Hoornse 1e klasser zich voor de volgende (knock-out)ronde van de Districtsbeker. Volgende week begint de regulaire competitie met een thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse WV-HEDW.

 

Zwaluwen’30 heeft een brede selectie en dat is maar goed ook, want er kampen een aantal spelers met vervelende spierblessures. Gani Meholli, Gregory Scheltens, Bo de Sadeleer en Koen Verlaat (schorsing) waren in de wedstrijd tegen de FC Den Helder niet inzetbaar, terwijl Pieter Koopman op de bank begon na zijn spierblessure van de afgelopen weken. Joost Feld moest met eenzelfde blessure in de 20e minuut al het veld verlaten en werd vervangen door Dave Severins. Genoeg werk dus deze week voor fysio Nils Dekker.

Zwaluwen’30 had vanaf het begin het initiatief maar wilde de combinaties wel eens te lang doorvoeren. FC Den Helder beperkte zich tot uitvallen,maar de verdediging van Zwaluwen’30 liet zich niet verrassen. In de 36e minuut kon de voor Joost Feld ingevallen Dave Severins voor de 1-0 zorgen door een fraaie steekbal van achteruit, gevolgd door een prima stiftgoal.

 

Tweede helft

Na de rust een onveranderd Zwaluwen’30 en ook op het veld bleven de verhoudingen nagenoeg gelijk; een aanvallend Zwaluwen’30 en een verdedigend FC Den Helder. De gelijkmaker van FC Den Helder kwam uit de lucht vallen; een verkeerde pass op het middenveld werd in de 56e minuut onderschept en via de rechterspits ging de bal naar de linkerspits, die de verre bal bij de tweede paal mocht binnenglijden. Stand 1-1.

In de 60e minuut kwam Zwaluwen’30 opnieuw op voorsprong. Thomas Schaap legde de bal vanaf de achterlijn prima terug op de opkomende Clifton Gorissen en deze schoot de bal binnen voor de 2-1. In de 62e minuut kwam Shevan Mirachor in het veld voor Niels Compas. In de 70e minuut werd het 3-1; Yannick Kuijpers maakte een mooie individuele actie en legde daarna de bal uitstekend af op de vrijstaande Dave Severins. Die liet de keeper van de FC Den Helder kansloos met een laag, strak schot. Pieter Koopman en Anthony Sabajo kregen ook nog speeltijd. Encho Margaritha en Clifton Gorissen verlieten in de 72e minuut het veld. Ondanks enkele goede mogelijkheden kwam er geen verandering meer in de stand.

 

Hollandia – Unitas 2-1
Alcmaria Victrix - Always Forward 2-4
De Blokkers – Duinrand S 5-0
Zwaagdijk - Westfriezen 2-4
Koedijk - HSV Sport 4-2

Live uitzending van´HoornRadio Sport´ iedere zondag van 14.00 tot 17.00 uur op de radio via DAB+ en via internet www.hoornradio.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.

Hollandia - Unitas 13 september 2020 Hollandia - Unitas 13 september 2020