Wedstrijdverslagen voetbal weekend 12/13 september

14-09-2020

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘HoornRadio Sport’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Alcmaria Victrix – Alw. Forward   2–4

Forward heeft zich zondag geplaatst voor de knock-outfase van het toernooi om de districtsbeker van de KNVB door de daarvoor vereiste overwinning in de laatste poulewedstrijd tegen Alcmaria Victrix in de wacht te slepen. Aan het einde van het duel, dat werd afgewerkt op het in de Egmonderhout gelegen complex van Alcmaria, stonden dezelfde cijfers op het Alkmaarse scorebord als vorige week op dat in Avenhorn: 2–4. De wijze waarop deze overwinning tot stand kwam was echter veel minder moeizaam dan die tegen Kwiek ’78, toen de zege pas in de laatste minuten werd veiliggesteld, want Forward had gedurende lange tijd in de wedstrijd een voorsprong van twee doelpunten.

In vergelijking met Forwards beginopstelling in de wedstrijd van vorige zondag tegen Kwiek ’78 kende het team bij de aftrap enkele veranderingen: Levie Rood was de doelman in plaats van Luuk Weel; Anfernee Blanker begon op de linkervleugel van de verdediging, waardoor Cemil Zaal opschoof naar het middenveld. Hij en Jeffrey de Moel namen daar de plekken in van Mike Apostol en Patrick Bruijns.

Doelsaldo
Alcmaria begon aan de strijd met het voordeel van een in de eerste twee speelronden van de poulefase opgebouwd beter doelsaldo dan dat van Forward (+4 tegen +3). Dat voordeel was na acht minuten spelen meer dan weggepoetst. De eerste grote kans van de wedstrijd was weliswaar voor de thuisploeg – een hard schot vanaf de rand van het strafschopgebied vloog maar net langs Levie Roods doel – maar Forward sloeg daarna hard toe. Een boogbal van Caio Chioccarelli, na een actie die gekenmerkt werd door een staaltje van balletje hooghouden, ging over de Alkmaarse doelman, maar die werd geholpen door een verdediger die de bal tot corner kon verwerken. Die hulp had deze keeper niet meer bij de volgende bal die over hem heen stuitte. Dat gebeurde bij een schot van Delaney van Schagen, afgevuurd van diep op de Forward-speelhelft. De door de wind gedragen bal ging na de stuit over de doelman heen en daalde precies op tijd om onder de lat in het doel te belanden (0–1). Nauwelijks een minuut later werd Tom de Weerd bij de volgende Forward-aanval aangespeeld op de rand van het strafschopgebied van Alcmaria. Hij legde breed op de inlopende Caio Chioccarelli die de bal kiezelhard in de linkerbovenhoek joeg (0–2).

Initiatief
In de volgende fase van de wedstrijd had Forward het initiatief. De ploeg forceerde een aantal corners en kreeg ook enkele kansen. Eén daarvan ontstond door goed stoorwerk van Jeffrey de Moel en Tom de Weerd diep op de Alkmaarse speelhelft, maar de Alcmaria-doelman stopte het uit scherpe hoek afgevuurde schot van Tom de Weerd knap. Een fraaie, kansrijk ogende combinatie tussen Barry Rageh en Caio Chioccarelli liep helaas wegens buitenspel op niets uit.
In de 26e minuut bracht de thuisploeg de achterstand terug tot één treffer. Aan een aanval die op rechts begon en werd voortgezet met een dieptepass door het centrum kwam een eind toen een Alcmaria-spits door Ferris Inyamah ten val werd gebracht. Levie Rood reageerde uitstekend op de laag in de linkerhoek geschoten strafschop, maar de bal bleef net buiten zijn bereik.

Derde goal
Twee minuten later was de marge van twee doelpunten weer hersteld. Anfernee Blanker werd gestuit door middel van een overtreding. Uit de door Tom de Weerd op zo’n 25 meter van het Alcmaria-doel genomen vrij trap raakte de bal eerst het muurtje en vervolgens de arm van een iets verderop staande verdediger. De scheidsrechter liet doorspelen en de inlopende Lucas Vaerewijck kon uit scherpe hoek Forwards derde doelpunt laten aantekenen.
Ook in het laatste kwartier voor de rust creëerde Forward meer gevaarlijke momenten voor het vijandelijke doel dan de tegenstander, onder andere bij twee via stoorwerk gerealiseerde balveroveringen in de buurt van het Alcmaria-strafschopgebied, maar in beide gevallen vloog het schot – van Barry Rageh resp. Caio Chioccarelli – over het Alcmaria-doel. Caio Chioccarelli schoot na een actie op links tegen het zijnet en een inzet van Tom de Weerd werd nog net gekraakt. In de blessuretijd volgde een gevaarlijke aanval van de thuisploeg, waarbij Levie Rood en Delaney van Schagen het Forward-doel bij twee inzetten voor doorboring wisten te behoeden.

In de tweede helft kwamen Mike Apostol en Clyde Limbach in het veld voor Delaney van Schagen en Anfernee Blanker. De eerste gevaarlijke momenten deden zich, met name door toedoen van Mauro Robles Bello, voor bij het Alkmaarse doel waar de Alcmaria-doelman tweemaal goed ingreep.
Bij een aanval van Alcmaria werd de bal, na veel worstelwerk, uit een woud van benen naar rechts gespeeld, waarna Levie Rood de voorzet fraai onderschepte. Dat deed hij even later nogmaals en na zijn snelle spelhervatting kon Caio Chioccarelli via passes van Mike Apostol en Mauro Robles Bello doorbreken. Hij werd ten koste van een gele kaart met een klassiek geval van pootje haken gevloerd en uit de variant van een directe vrije trap, uitgevoerd door Tom de Weerd, schoot Caio Chioccarelli zelf naast.
Na ruim een uur spelen leverde een langdurige Forward-aanval, ingeleid door Clyde Limbach, een tweetal corners op. Uit de tweede kon Cemil Zaal inkoppen. De Alcmaria-doelman raakte de bal nog wel met een hand, maar daardoor kreeg Ferris Inyamah een eenvoudige kans (1 – 4).

Scheidsrechter
Nadat de geblesseerd geraakte scheidsrechter dankzij fysiotherapeutische hulp van Forward-zijde weer verder kon, bleek dat de thuisploeg de moed nog niet opgegeven had. Na enkele minuten werd de kloof weer tot twee treffers gereduceerd. Uit een aanval over links kwam de bal op de rand van het strafschopgebied bij een Alcmaria-spits die met een krullend schot de verre hoek vond (2–4). Even later zorgde balverovering door Alcmaria bij de opbouw van Forward voor een goede kans, die wegens buitenspel verloren ging. Aan de andere kant boogde de door Mike Apostol bediende Barry Rageh de bal over de Alcmaria-doelman, maar ook voorlangs het doel. Tim de Boer kwam even later in het veld voor Lucas Vaerewijck.
In de slotfase van de wedstrijd poogde de thuisploeg nog wel om meer van de achterstand af te knabbelen, maar goede kansen deden zich niet meer voor.
----------------------------------------------------------------------------------------
Zwaluwen’30 geplaatst voor knock-outfase Districtsbeker door winst op de FC Den Helder (3-1)
Als poulewinnaar tegen de drie 2e-klassers ASV Arsenal (1-3 winst), de vv Schoten (7-0 winst) en de FC Den Helder (3-1 winst) plaatste de Hoornse 1e klasser zich voor de volgende (knock-out)ronde van de Districtsbeker. Volgende week begint de regulaire competitie met een thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse WV-HEDW.
Zwaluwen’30 heeft een brede selectie en dat is maar goed ook, want er kampen een aantal spelers met vervelende spierblessures. Gani Meholli, Gregory Scheltens, Bo de Sadeleer en Koen Verlaat (schorsing) waren in de wedstrijd tegen de FC Den Helder niet inzetbaar, terwijl Pieter Koopman op de bank begon na zijn spierblessure van de afgelopen weken. Joost Feld moest met eenzelfde blessure in de 20e minuut al het veld verlaten en werd vervangen door Dave Severins. Genoeg werk dus deze week voor fysio Nils Dekker.
Zwaluwen’30 had vanaf het begin het initiatief maar wilde de combinaties wel eens te lang doorvoeren. FC Den Helder beperkte zich tot uitvallen,maar de verdediging van Zwaluwen’30 liet zich niet verrassen. In de 36e minuut kon de voor Joost Feld ingevallen Dave Severins voor de 1-0 zorgen door een fraaie steekbal van achteruit, gevolgd door een prima stiftgoal.

Na de rust een onveranderd Zwaluwen’30 en ook op het veld bleven de verhoudingen nagenoeg gelijk; een aanvallend Zwaluwen’30 en een verdedigend FC Den Helder. De gelijkmaker van FC Den Helder kwam uit de lucht vallen; een verkeerde pass op het middenveld werd in de 56e minuut onderschept en via de rechterspits ging de bal naar de linkerspits, die de verre bal bij de tweede paal mocht binnenglijden. Stand 1-1.
In de 60e minuut kwam Zwaluwen’30 opnieuw op voorsprong. Thomas Schaap legde de bal vanaf de achterlijn prima terug op de opkomende Clifton Gorissen en deze schoot de bal binnen voor de 2-1. In de 62e minuut kwam Shevan Mirachor in het veld voor Niels Compas. In de 70e minuut werd het 3-1; Yannick Kuijpers maakte een mooie individuele actie en legde daarna de bal uitstekend af op de vrijstaande Dave Severins. Die liet de keeper van de FC Den Helder kansloos met een laag, strak schot. Pieter Koopman en Anthony Sabajo kregen ook nog speeltijd. Encho Margaritha en Clifton Gorissen verlieten in de 72e minuut het veld. Ondanks enkele goede mogelijkheden kwam er geen verandering meer in de stand.

Hollandia – Unitas 2-1
Alcmaria Victrix - Always Forward 2-4
De Blokkers – Duinrand S 5-0
Zwaagdijk - Westfriezen 2-4
Koedijk - HSV Sport 4-2

Live uitzending van ´HoornRadio Sport´ iedere zondag van 14.00 tot 17.00 uur op de radio via DAB+ en via internet www.hoornradio.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.