Resultaten voetbalclubs regio Hoorn 19 en 20/9

20-09-2020

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Eerste competitiewinst Zwaluwen’30 tegen WV-HEDW (2-0)
Clifton Gorissen en doelman Dirk Bakker beslissen boeiende wedstrijd

Elk jaar zijn de wedstrijden tegen het Amsterdamse WV-HEDW spannend tot de laatste minuut. Zo ook de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2020/2021 na bijna een halfjaar zonder competitievoetbal i.v.m. Coronaperikelen. De wedstrijd stond onder leiding van oud-betaald-voetbalscheidsrechter Roelof Luinge.

Zwaluwen’30 schoot vol gas uit de startblokken en al in de 2e minuut stond de 1-0 op het scorebord. Een misser in de achterhoede van WV-HEDW zorgde ervoor dat Thomas Hand de op links opkomende Clifton Gorissen kon bereiken en deze schoot de bal met veel gevoel in de rechterbenedenhoek. Een lekkere opsteker voor de Horinezen. In het eerste halfuur heerste Zwaluwen’30 en was het wachten op een volgend doelpunt. Deze kwam in de 20e minuut. Dave Severins mocht twee keer aanleggen in de zestien van WV-HEDW en bij zijn 2e poging wist hij de vrijstaande Clifton Gorissen te bereiken. Die knalde hem onhoudbaar voor de keeper in de touwen. Stand 2-0. De volgende tien minuten had Zwaluwen’30 de score moeten uitbouwen. Wietse van Diepen kreeg in de 23e minuut een goede kans, maar wist de bal niet de nodige snelheid mee te geven om de keeper te verontrusten. Bij de volgende actie zocht Clifton Gorissen van dichtbij het doel te hoog. WV-HEDW rolde de mouwen op en probeerde na een half uur het beeld van de wedstrijd te kantelen. De kansen kwamen er ook voor de Amsterdammers. In de 34e minuut wist doelman Dirk Bakker van Zwaluwen’30 met zijn lichaam een bijna zeker doelpunt voor WV-HEDW te voorkomen. In de 36e minuut weer een goede redding van de uitstekende keeper van Zwaluwen’30. In de 43e minuut kwam Pieter Koopman in het veld voor de geblesseerde Thomas Hand.

Tweede helft

In de 48e minuut werd de bal onderschept door WV-HEDW door een treuzelende achterhoede van Zwaluwen’30. Ook nu wist Dirk Bakker wel raad met deze bal. Pieter Koopman mocht in de 54e minuut geheel vrij opstomen, maar zijn harde schot van afstand ging centimeters naast. De grootste kans voor WV-HEDW was in de 67e minuut. Vanaf rechts werd de geheel vrijstaande Mick van Moerkerk bereikt, maar gelukkig voor Zwaluwen’30 zocht hij het doel veel te hoog. Een minuut later wist Dirk Bakker weer een doelpoging van WV-HEDW onschadelijk te maken. Trainer/coach Mo el Bouziani wisselde in de 74e minuut Encho Margaritha voor Perry Vlasman en in de 79e minuut Gani Meholli voor Clifton Gorissen. Zwaluwen’30 kreeg in de 87e minuut de grootste kans. Dave Severins verlengde de bal op een prima wijze, maar de bal kwam via de onderkant van de lat weer terug in het veld. WV-HEDW bleef drukken en gevaarlijk voor de goal. In de 89e minuut, bij een ongelukkige actie van Anthony Sabajo op de rand van het zestienmetergebied, gaf scheidsrechter Roelof Luinge een strafschop. Opnieuw bleef doelman Dirk Bakker de situatie meester. Hij ging naar de goede hoek, pakte de bal en zorgde ervoor dat Zwaluwen’30 de eerste driepunter in haar bezit kreeg. Uiteraard werd Dirk de Man of the Match en kwam hij in het bezit van de bloemen van Jolanda’s Bloembinderij.

OFC - Hollandia 1-1
Always Forward - Hauwert’65 1-1
Con Zelo - Westfriezen 0-1
FC Medemblik - De Blokkers 2-3
Zwaluwen’30 - WV-HEDW 2-0

Live uitzending van Sport op zondag elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur op de radio AM 828 kHz en via internet www.hoornradio.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.