Wedstrijdverslagen voetbal weekend 19/20 september

21-09-2020

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘HoornRadio Sport’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Puntendeling bij OFC - Hollandia
Oostzaan – Hollandia heeft het niet zo op kunstgras. Het was duidelijk te merken op het veld van OFC in Oostzaan. Toch gingen de groenhemden (het uittenue) voortvarend van start. Sonny Pronk was wederom buiten de selectie gelaten en Anand Jagdewsing koos voor Mark Zwagerman. “Sonny is licht geblesseerd en kan slechts een tiental minuten meespelen”, zei Anand voor de  microfoon van Hoorn Radio. Verder waren er geen wijzigingen.

Mukthar Suleiman
Grote bezorgdheid was er natuurlijk voor Mukthar Suleiman, de oud-speler van Hollandia, die vorige week in een knotsgekke slotfase tegen Westlandia de 3-2 binnen tikte. Terwijl hij 30 seconde eerder een grote kans miste. Zondag had hij geen enkele kans tegen Niek Reus, die hem volledig in bedwang hield. Reus waagde zich zelfs naar voren, net zoals linksback Nick Kuin. De laatste richtte veel gevaar in de verdediging van OFC. Uit zijn hoekschop scoorde hij met hulp van doelman Peter Stoskovic voor Hollandia. De doelman van OFC behandelde de bal volkomen verkeerd en sloeg de bal in eigen doel: 0-1.
OFC zette een tandje bij en wist enkele kansen te creëren. Echter, de achterhoede van Hollandia stond weer als een huis. Met als uitstekende sluitstuk doelman Brian van der Werff. Sommige bestuursleden van OFC hadden laten weten niet zo positief aan te kijken tegen de overstap van Brian van der Werff, die OFC verruilde voor Hollandia. Jammer, want Brian is niet echt negatief over zijn oude club. Het laatste siert hem.

Overwicht
Met 7 hoekschoppen tegen 2 van Hollandia voor rust, is duidelijk dat OFC voor de aanval koos. Echter met schoten vanaf de 16 meter kwamen zij er niet. Enig gevaar ontstond toen Suleiman over rechts ging spelen. Maar ook hier was het de zelfverzekerde Nick Kuin die hem in toom hield. Halverwege de tweede helft kreeg Kuin de bal tegen zijn arm, die hij voor zijn borst hield. In regel 12 staat duidelijk ’Het opzettelijk spelen van de bal met de hand’, maar daar was hier totaal geen sprake van. OFC maakte dankbaar gebruik van de door de scheidsrechter geboden mogelijkheid. Brian van der Werff zat bij de penalty wel in de goede hoek, kon de bal ook toucheren, maar niet tegenhouden: 1-1.

Emotie
Scheidsrechter Victor Ris maakte later opnieuw een ‘blunder’ door Hollandia te straffen voor buitenspel. De buitenspel staande speler van Hollandia ontving de bal van een tegenstander en kan dus ook nooit strafbaar buitenspel staan. De scheidsrechter uit Groningen had ook nog eens geen eelt op zijn ziel. Voetbal is emotie. De emotionele Nick Kuin, met in het achterhoofd die onterechte handsbal, wees de scheidsrechter op zijn fout. Die de ongelukkige verdediger een gele prent voorhield.
Hollandia probeerde het daarna met het inzetten van Joost Ruttenberg en Jesse Wenners (19), maar dit resulteerde niet in doelpunten. Aan de andere kant werden schoten uit de tweede lijn ver over het doel van Brian van der Werff geschoten. Aanvoerder Nick de Wit vond het zuur, maar ging toch niet geheel teleurgesteld richting Hoorn. “We hadden het liefst 3 punten mee naar huis genomen. Het is zoals het is”, zie hij na afloop tegen Hoorn Radio.
Michel Lieshout heeft ADO’20 – EVV voor de trainer/coach van Hollandia bekeken. Deze twee ploegen zijn de komende tegenstanders van Hollandia. Zij speelden 0-0, dus hopelijk heeft Michel met al zijn kennis toch enige tactische vondsten in petto.
Verslag en foto: Bert Putters
----------------------------------------------------------------------------------------

Always Forward – Hauwert ’65 1–1
Forward heeft in de eerste speelronde van de nieuwe competitie thuis gelijkgespeeld tegen Hauwert ’65. De vlak voor de rust verworven voorsprong ging in de tiende minuut erna verloren en geen van beide ploegen slaagde erin het net voor de tweede maal te vinden.

Delaney van Schagen was geschorst voor het duel tegen Hauwert wegens het volmaken van de één wedstrijd uitsluiting opleverende reeks gele kaarten in de voorgaande competitiewedstrijd, die Forward op 8 maart speelde. In vergelijking met de beginopstelling van de wedstrijd van vorige zondag in de bekerwedstrijd tegen Alcmaria Victrix schoof Cemil Zaal naar Delaney van Schagens plek in het centrum van de verdediging en bezette Clyde Limbach de linkervleugel daarvan. Mike Apostol en Patrick Bruijns begonnen ter vervanging van Barry Rageh en Tom de Weerd.

Aanvallen
In de eerste helft waren de aanvallen van Forward veel talrijker dan die van de bezoekers. Veel doelrijpe kansen deden zich echter niet voor. Hauwert verscheen slechts enkele malen dreigend bij het Forward-doel. De eerste maal gebeurde dat in de zevende minuut: een vrije trap van zo’n 30 meter werd weggewerkt, waarna het schot uit de rebound net langs het Forward-doel ging. Na ruim een kwartier spelen kwam Hauwert door met een voorzet van links, die in twee instanties door de Forward-defensie kon worden weggewerkt. De mooiste aanval van de bezoekers volgde in de 26e minuut, maar de combinatie in het Forward-strafschopgebied werd door een ingreep van Cemil Zaal beëindigd. Na veel fysiek werk op links, ging een afstandsschot vrij ver naast. Enkele minuten voor de rust plukte Levie Rood de bal uit een vrije trap van de bezoekers uit de lucht.
Voor Forward kwam het eerste gevaarlijke moment van Cemil Zaal, die in de tweede minuut uit een corner van Caio Chioccarelli naast kopte. Even later pakte en loste Hauwert-doelman Blaak een voorzet van Clyde Limbach, waarna een verdediger de bal wegwerkte. Doelman Blaak pakte na een klein kwartier een krullend schot van Caio Chioccarelli en onderschepte vervolgens een voorzet van Anfernee Blanker. Bij een aanval volgend op een door Anfernee Blanker geforceerde corner kopte Ferris Inyamah de voorzet van Mauro Robles  Bello over het Hauwert-doel. Lucas Vaerewijck zag, na een pass van Patrick Bruijns, zijn actie langs de doellijn gestuit door keeper Blaak en toen hij enkele minuten later op de rand van het Hauwert-strafschopgebied een goede kans kreeg, raakte hij de bal niet vol. Van voorbij de tweede paal werkte Lucas Vaerewijck na een halfuur de bal uit een voorzet van Caio Chioccarelli net naast.
Caio Chioccarelli zelf deed dat tien minuten later ook bij een voorzet van links na voorbereidend werk van Jeffrey de Moel. Tussen deze pogingen in schoot Caio Chioccarelli een vrije trap direct op doel, maar keeper Blaak pakte de dalende bal op knappe wijze. Vlak voor de pauze kwam Forward op voorsprong: een diepe pass zorgde voor een aarzeling in de Hauwert-defensie waarvan Anfernee Blanker met zijn snelheid gebruik maakte. Hij bracht de bal voor het lege doel, waar Caio Chioccarelli kon binnenkoppen (1–0). Op slag van rust bleef een voorzet van Caio Chioccarelli, nadat hij op de Hauwert-speelhelft de bal veroverd had, net buiten bereik van Anfernee Blanker.

Tweede helft
Evenmin als in de eerste helft deden zich in het tweede bedrijf veel grote kansen voor. In de 50e minuut pareerde doelman Blaak een afstandsschot van Lucas Vaerewijck, waarna Caio Chioccarelli in de rebound ten koste van en corner werd gestuit. Uit de rebound van die corner smoorde het schot van Mike Apostol in een woud van benen.
Vijf minuten later kwam de gelijkmaker op het scorebord: uit een vrije trap, op rechts bij de cornervlag genomen, werd de bal van voorbij de tweede paal voor het doel teruggekopt waarna die bij de verre paal via Patrick Bruijns tegen het net rolde (1–1).
Een hevig offensief van Forward leverde daarna een reeks corners op, maar geen treffer. Ingrepen van doelman Blaak waren daarvoor in belangrijke mate verantwoordelijk. De twee schoten  – van Lucas Vaerewijck en Anfernee Blanker – die uit de corners voortkwamen, gingen beide langs het Hauwert-doel.
Patrick Bruijns en Clyde Limbach maakten plaats voor Tim de Boer en Diovaris Balentina, die zijn rentree maakte na een bijzonder lange periode van blessureleed. Even later kwam Tom de Weerd in het veld voor Caio Chioccarelli.
Een vrije trap voor de bezoekers bij de rand van het Forward-strafschopgebied werd tegen het muurtje geknald en bij een vrije trap voor Forward, genomen door Jeffrey de Moel, sloeg doelman Blaak de bal weg. De rebound van Lucas Vaerewijck leverde een corner op waaruit Tom de Weerd en Diovaris Balentina samen de bal voorlangs werkten. Hetzelfde lot trof de bal bij een aanval van de bezoekers over rechts in de 80e minuut.
In de eerste speelronde wonnen de twee ploegen die in het vorige seizoen, bij het afbreken van de competitie, achter het naar de tweede klasse gepromoveerde JVC op de tweede en derde plaats stonden, Westfriezen en DWOW, beiden hun uitwedstrijd. Westfriezen deed dat tegen promovendus Con Zelo (0–1) en de ploeg uit Wieringerwerf in een doelpuntrijk duel tegen SEW (3–6). De Blokkers zegevierde eveneens in een uitwedstrijd, bij promovendus FC Medemblik (2–3). VVS ’46 was de enige ploeg die in eigen huis wist te winnen (met 4–3 van Hollandia T). De wedstrijd tussen VVW en Grasshoppers en die tussen Winkel en KGB kenden dezelfde eindstand als Forward – Hauwert.
Eerste competitiewinst Zwaluwen’30 tegen WV-HEDW (2-0)
Clifton Gorissen en doelman Dirk Bakker beslissen boeiende wedstrijd

Elk jaar zijn de wedstrijden tegen het Amsterdamse WV-HEDW spannend tot de laatste minuut. Zo ook de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2020/2021 na bijna een halfjaar zonder competitievoetbal i.v.m. Coronaperikelen. De wedstrijd stond onder leiding van oud-betaald-voetbalscheidsrechter Roelof Luinge.
Zwaluwen’30 schoot vol gas uit de startblokken en al in de 2e minuut stond de 1-0 op het scorebord. Een misser in de achterhoede van WV-HEDW zorgde ervoor dat Thomas Hand de op links opkomende Clifton Gorissen kon bereiken en deze schoot de bal met veel gevoel in de rechterbenedenhoek. Een lekkere opsteker voor de Horinezen. In het eerste halfuur heerste Zwaluwen’30 en was het wachten op een volgend doelpunt. Deze kwam in de 20e minuut. Dave Severins mocht twee keer aanleggen in de zestien van WV-HEDW en bij zijn 2e poging wist hij de vrijstaande Clifton Gorissen te bereiken. Die knalde hem onhoudbaar voor de keeper in de touwen. Stand 2-0. De volgende tien minuten had Zwaluwen’30 de score moeten uitbouwen. Wietse van Diepen kreeg in de 23e minuut een goede kans, maar wist de bal niet de nodige snelheid mee te geven om de keeper te verontrusten. Bij de volgende actie zocht Clifton Gorissen van dichtbij het doel te hoog. WV-HEDW rolde de mouwen op en probeerde na een half uur het beeld van de wedstrijd te kantelen. De kansen kwamen er ook voor de Amsterdammers. In de 34e minuut wist doelman Dirk Bakker van Zwaluwen’30 met zijn lichaam een bijna zeker doelpunt voor WV-HEDW te voorkomen. In de 36e minuut weer een goede redding van de uitstekende keeper van Zwaluwen’30. In de 43e minuut kwam Pieter Koopman in het veld voor de geblesseerde Thomas Hand.

In de 48e minuut werd de bal onderschept door WV-HEDW door een treuzelende achterhoede van Zwaluwen’30. Ook nu wist Dirk Bakker wel raad met deze bal. Pieter Koopman mocht in de 54e minuut geheel vrij opstomen, maar zijn harde schot van afstand ging centimeters naast. De grootste kans voor WV-HEDW was in de 67e minuut. Vanaf rechts werd de geheel vrijstaande Mick van Moerkerk bereikt, maar gelukkig voor Zwaluwen’30 zocht hij het doel veel te hoog. Een minuut later wist Dirk Bakker weer een doelpoging van WV-HEDW onschadelijk te maken. Trainer/coach Mo el Bouziani wisselde in de 74e minuut Encho Margaritha voor Perry Vlasman en in de 79e minuut Gani Meholli voor Clifton Gorissen. Zwaluwen’30 kreeg in de 87e minuut de grootste kans. Dave Severins verlengde de bal op een prima wijze, maar de bal kwam via de onderkant van de lat weer terug in het veld. WV-HEDW bleef drukken en gevaarlijk voor de goal. In de 89e minuut, bij een ongelukkige actie van Anthony Sabajo op de rand van het zestienmetergebied, gaf scheidsrechter Roelof Luinge een strafschop. Opnieuw bleef doelman Dirk Bakker de situatie meester. Hij ging naar de goede hoek, pakte de bal en zorgde ervoor dat Zwaluwen’30 de eerste driepunter in haar bezit kreeg. Uiteraard werd Dirk de Man of the Match en kwam hij in het bezit van de bloemen van Jolanda’s Bloembinderij.

OFC - Hollandia 1-1
Always Forward - Hauwert’65 1-1
Con Zelo - Westfriezen 0-1
FC Medemblik - De Blokkers 2-3
Zwaluwen’30 - WV-HEDW 2-0

Live uitzending van ´HoornRadio Sport´ iedere zondag van 14.00 tot 17.00 uur op de radio via DAB+ en via internet www.hoornradio.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.

OFC - Hollandia Mukthar Suleiman kreeg geen meter vrijheid OFC - Hollandia Mukthar Suleiman kreeg geen meter vrijheid