Boek Dirk Beemster uit Hoorn over voetreizen

Pelgrim van X van Dirk Beemster

HOORNGIDS | Niet naar Santiago de Compostella, maar een pelgrimage langs boeddhistische tempels in Europa. De nieuwe roman Pelgrim van X (135 blz.) van de Hoornse schrijver Dirk Beemster gaat over de lotgevallen van een wandelaar op zijn zesduizend kilometer lange voetreizen door Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië.

Veel pelgrimsboeken bevatten juichende verslagen: beschrijvingen van schitterende landschappen, onvergetelijke ontmoetingen en diepe spirituele ervaringen. Dit verslag is anders.  

Herinneringen
Als er vijftien jaar zijn verstreken besluit de pelgrim zijn herinneringen aan de tochten zo waarheidsgetrouw mogelijk op te schrijven. Ondanks twijfel van vriendin Loes aan zijn geheugen, blijkt zijn langetermijngeheugen nog prima te werken. Jammer dat zijn kortetermijngeheugen soms hapert.
Dirk Beemster verhaalt hoe langs de wandelpaden levensgevaar schuilde, sirenen lokten, dronken woestelingen zijn bloed roken en spirituele twijfel de overhand kreeg. Het blijft spannen of aan het einde van zijn pelgrimage en na zoveel kilometers lopen, verlichting de jammerlijke mislukkingen zal wegvagen. En terwijl hij wekenlang over hoge en lage paden voortging, wachtte zijn vriendin Loes als een moderne Penelope op zijn terugkomst.

Avonturen
Zoals sommigen hard lachen wanneer iemand over een banaan uitglijdt, zullen zij plezier beleven aan de avonturen van deze pelgrim. Anderen zullen hem beklagen, of prijzen om zijn moed. Pelgrim van X is verkrijgbaar bij de boekenwinkels in de Hoornse binnenstad en via coustequecouste@gmail.com (mailto:coustequecouste@gmail.com)

Omslag Pelgrim boek Dirk Beemster Omslag Pelgrim boek Dirk Beemster