Resultaten voetbalclubs regio Hoorn 26 en 27/09

27-09-2020

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Voorschoten’97 -  Zwaluwen’30 0-1. Tweede driepunter voor Zwaluwen’30

Zwaluwen’30 behaalde met een 0-1 overwinning in Voorschoten afgelopen zaterdag de tweede overwinning in het seizoen 2020/2021 en gaat daardoor mede aan de leiding in 1 A. In de warming-up bleek Joep Rive, die met een enkelblessure kampte, toch inzetbaar. Joost Feld moest in de wachtkamer met ook een dik ingetapete enkel. Gelukkig is de bank van Zwaluwen’30 zeer goed bezet en zeker ook een basis voor verder succes.

Het eerste kwartier gebeurde er weinig spectaculairs voor beide doelen. Zwaluwen’30 combineerde vanuit achterhoede/middenveld, terwijl Voorschoten’97 meer de lange bal hanteerde. De eerste kansen waren voor Zwaluwen’30; in de 23e minuut wachtte Pieter Koopman net even te lang, waardoor een verdediger er nog net een voetje tegenaan kreeg. Koen Verlaat kon een afgeslagen Voorschoten’97-bal nog net tot corner verwerken in de 28e minuut. Een minuut later opnieuw een kans voor de vrijstaande Pieter Koopman. Wederom kon een verdediger van Voorschoten’97 met zijn teen de bal nog net beroeren. Weg kans. In de 29e minuut werd opnieuw een voorzet vanaf links door Clifton Gorissen onderschept door een verdediger. In deze fase was het wachten op een doelpunt van Zwaluwen’30. De laatste pass was echter bij deze mogelijkheden net niet goed genoeg.

Tweede helft

Direct na de rust geen wissels aan Zwaluwen’30-zijde. Pieter Koopman werd in de 52e minuut in stelling gebracht door Gani Meholli. De vrije bal werd overgeschoten door Pieter. Clifton Gorissen zag in de 55e minuut zijn prima schot gestopt worden door de keeper van Voorschoten’97. In de 60e minuut kwamen Joost Feld en Dave Severins in het veld voor Gani Meholli en Pieter Koopman. Keeper Dirk Bakker mocht in de 61e minuut zijn grote kwaliteiten opnieuw etaleren; een strak schot vanuit een goed aangesneden corner werd door hem prachtig uit de bovenhoek getikt. In deze fase ging Voorschoten’97 over op een meer opportunistische speelwijze en creëerde daardoor enkele goede kansen. Opnieuw deed Dirk Bakker van zich spreken met enkele prima reddingen. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de 74e minuut en kwam niet geheel onfortuinlijk voor Zwaluwen’30 tot stand. Joost Feld ging goed door met de bal tot op de achterlijn en probeerde hier met een strakke pass de mee opgekomen Dave Severins te bereiken. Via een Voorschoten’97-verdediger en Dave Severins ging de bal over de doellijn. Stand 0-1. Yannick Kuijpers verving  Clifton Gorissen in de 75e minuut. Voorschoten’97 gooide in de laatste 10 minuten alles op de aanval, maar de Zwaluwen’30-verdediging, met de keihard werkende Koen Verlaat, Encho Margaritha, Calvin den Boer en niet in de laatste plaats keeper Dirk Bakker, hielden stand. De grootste kans voor Voorschoten’97 was in de 82e minuut. Dirk Bakker wist de vrije bal van de linkerspits in twee instanties onschadelijk te maken. De grootste kans was in de (lange) blessuretijd zelfs voor Zwaluwen’30. Een lange bal van achteruit kwam bij de sprintende Joost Feld halverwege de Voorschoten’97-helft. De keeper, ver uit zijn doel gekomen, kon nog met moeite redding brengen met zijn hoofd. Met veel inzet werden aldus de drie punten meegenomen naar Hoorn.

Hollandia - ADO’20 3-1

KGB - Always Forward 2-5

De Blokkers - Con Zelo 3-1

Westfriezen - FC Medemblik 5-1

Hauwert’65 - VVS’46 1-2

Live uitzending van HoornRadio Sport elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur op HoornRadio te ontvangen op DAB+ en www.hoornradio.nl en app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.

Voorschoten'97 - Zwaluwen'30 26 september 2020 Voorschoten'97 - Zwaluwen'30 26 september 2020