Wedstrijdverslagen voetbal zondag 27 september

28-09-2020

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘HoornRadio Sport’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Sterk Hollandia pakt de volle winst
Jacob Beerepoot, de verslaggever van Hoorn Radio, was zondagmiddag getuige van een uitstekende wedstrijd van Hollandia. In de eerste minuut incasseerde de ploeg van Anand Jagdewsing nog wel een tegentreffer, maar vanaf dat moment was duidelijk dat Hollandia aanzienlijk volwassener is gaan spelen in de derde divisie. Het wierp alle schroom van zich af, hetgeen uiteindelijk zou leiden tot een 3-1 overwinning door drie goals van Sonny Pronk, die ditmaal in de basis was opgenomen.
De aanwezigheid van Pronk in de basiself was niet voorzien, maar door een blessure van Milan Vissie werd een omzetting gemaakt in het team, waar Sonny Pronk een hoofdrol voor zichzelf zou opeisen. Dat dankte hij mede aan de onvermoeibare inzet van zijn teamgenoten, waar Sven Deen het meest aansprekende voorbeeld was. Volgens onze verslaggever heeft Deen minstens 10 kilometer afgelegd deze middag en hij was dan ook overal te vinden. Ook bij het verlenen van assists, waaruit o.a. het tweede doelpunt tot stand kwam.
Hollandia staat nu boven de middenmoot in de derde divisie en afgaand op het vertoonde spel van zondagmiddag kan het die positie ongetwijfeld vasthouden.
----------------------------------------------------------------------------
Doelpuntenfestival bij KGB – Always Forward 2-5
Bovenkarspel – Always Forward begon voortvarend tegen KGB en dit resulteerde in veel gevaar en kansen voor het doel van doelman Joost Volten van de thuisploeg. Veel nieuwe gezichten bij Always Forward in de selectie vergeleken met een half jaar geleden. Echter de echte nieuwkomer is de pas 17-jarige Jeffrey Moel die uit de eigen jeugd afkomstig is. Hij hield zich prima staande en zorgde voor menig goede pass.
Na 12 minuten was het raak via Dio Malentina. Hij werd goed aangespeeld en mikte de bal in de hoek, doelman Joost Volten van KGB tastte volkomen mis, 0-1. Always Forward bleef drukken, maar echt uitgespeelde kansen waren er niet of deze werden gestopt door de KGB-doelman. Na een half uur kreeg Forward een hoekschop aan de linkerkant, de lange verdediger Delaney van Schagen kwam naar voren, torende boven alles uit en kopte de bal boven in de kruising, 0-2. Forward verslapte daarna enigszins, merkte ook trainer/coach Maarten Frankfort na afloop op. KGB profiteerde daarvan en wist aansluiting te krijgen. Vlak voor rust scoorde aanvoerder Michael Helfensteijn uit geheel vrijstaande positie, 1-2.

Na rust voerde Always Forward de druk weer op. “We waren steeds in de beginfase voor en na rust de betere ploeg” constateerde Maarten Frankfort na afloop voor de microfoon van Hoorn Radio. Hij had gelijk want in de beginperiode scoorde een van de nieuwe selectiespelers (“Ik ben na een aantal omzwervingen weer terug bij mijn oude club”) Caio Chioccarelli 1-3. “De 2-3 was een duidelijk cadeautje van de scheidsrechter”, erkende ook een lid van de technische staf van KGB. De toegekende strafschop werd door Michael Helfensteijn in de uiterst linkerhoek geschoten en als Levie Rood zijn nagels niet had gekipt, had hij de pingel gestopt. Bijna op het einde van de wedstrijd werd na een afgeslagen aanval van Always Forward, de bal door de ver voor zijn doel staande doelman Joost Volten (KGB) niet goed in het spel gebracht. Delaney van Schagen (Always Forward) pikte de bal een meter over de middellijn op en met een prachtige lob schoot hij over de verbouwereerde doelman Volten van KGB op het doel, 2-4. “Wat een beauty”, beaamde Maarten Frankfort na afloop.  In blessuretijd mocht Forward nog een geheel onterechte strafschop nemen, die onberispelijk werd ingeschoten door Tommy de Weerd.
“Een spits wil altijd graag scoren en dat gun ik Tommy ook zeer”, besloot Maarten Frankfort na afloop. Volgende week een wedstrijd met sentimenten voor de coach en inwoner uit Hoogwoud, want dan speelt Always Forward tegen Grasshoppers op het Wilhelminapark. Hoorn Radio is er zeker weer bij aanwezig.
Verslag: Bert Putters

----------------------------------------------------------------------------------------

Always Forward (zaterdag) – Dindua 11–2
In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen heeft Forward (zat) 1 (AFZA) de grootste competitie-overwinning in zijn bestaan tot nu toe behaald. Tegen Dindua, dat bij het afbreken van het vorige seizoen op de laatste plaats van de ranglijst bivakkeerde, stond de teller stil bij 11–2. Vooral in de tweede helft vielen de doelpunten in een tempo waarmee zelfs rijpe appelen moeite zouden hebben: tien stuks in exact 45 minuten.

In vergelijking met de beginopstelling van de wedstrijd van vorige week tegen Kolping Boys ontbraken bij Forward Aron van Loon en de aan zijn bovenbeen geblesseerde Ivo Rottiné. Jasper Boon nam Aron van Loons plek in het doel over en in de verdedigingslinie nam Darren Johnstone zijn vertrouwde plek op de rechtervleugel weer in, waardoor Mark de Wit eveneens zijn ‘eigen’ positie kon bezetten op het middenveld. Joey Papamelodias ging een linie terug om de vacature van Ivo Rottiné op te vullen. Langs de zijlijn hanteerde Roland Dol de grensrechtersvlag ter vervanging van Steven Roos.

In de derde minuut belandde de bal voor de eerste keer in de wedstrijd in het net van de bezoekers: Patrick van Dijk onderschepte diep op de Dindua-speelhelft een pass en met een harde schuiver, afgevuurd van even buiten het strafschopgebied, vond hij de rechterbenedenhoek van het doel (1–0).
Twee minuten later mocht Jouke Huitema op links, bij de punt van het Enkhuizer strafschopgebied een vrije trap nemen. Zijn krullende schot stuitte tegen de binnenkant van de tweede paal, waarna Stefan Schipper de bal alsnog in het doel werkte. Omdat hij met zijn hoog geheven been ook een tegenstander had geraakt, keurde de scheidsrechter deze treffer echter af. Dat bleek uitstel van executie, want in de 12e minuut, kort nadat de doelman van Dindua een schot van Darren Johnstone knap had verwerkt, scoorde Stefan Schipper met een fraaie kopbal uit een voorzet van Jouke Huitema, na een kort genomen corner, een  doelpunt dat wel in orde werd bevonden (2–0).

Daarna volgde een klein halfuur waarin wel veel kansen, maar geen treffers te noteren waren. Stefan Schipper en Jan-Jaap Schaper werden met perfect ogende voorzetten van Ricardo Pengel in stelling gebracht, maar beiden kwamen met hun voet iets te diep onder de bal, waardoor die over in plaats van in het Dindua-doel verdween. Ricardo Pengel zelf schoot na een rush over rechts voorlangs. Mark de Wit knalde even daarvoor met een volley van grote afstand over. Stefan Schipper, na een verwarring in de Dindua-verdediging zaaiende diepe boogbal, en Jan-Jaap Schaper zagen hun kopbal gestopt door de Enkhuizer doelman. Toen deze keeper een afstandsschot van Stefan Schipper pareerde was Jan-Jaap Schaper snel ter plekke om uit de rebound te scoren, maar ook zijn treffer werd afgekeurd, deze keer wegens buitenspel.
In het laatste kwartier voor de rust verdwenen kopballen van Stefan Schipper en Ricardo Pengel uit door Jouke Huitema en Patrick van Dijk genomen corners over het doel of in de handen van de keeper en schoten Joey Papamelodias, met een afstandsschot, en Patrick van Dijk, uit een fraaie, verre voorzet van Darren Johnstone, de bal over het Enkhuizer doel.
Forwards derde treffer kwam in de 39e minuut, na een langdurige aanval op rechts, besloten met een knappe, door Stefan Schipper uit de draai gegeven voorzet, waaruit Jan-Jaap Schaper de bal tegendraads binnenkopte (3–0).
Het aanvalswerk van de bezoekers beperkte zich in de eerste helft tot een corner waaruit de bal naast Jasper Boons doel werd gekopt en een kansrijk uitziende uitbraak over rechts die op niets uitliep omdat Joey Papamelodias de laatste pass kon onderscheppen. In de slotminuut leidde een misverstand in de Forward-defensie tot de enige grote kans voor de bezoekers, maar toen de schutter van dienst zich, na Jasper Boon ontweken te hebben, in schietpositie had gemanoeuvreerd, waren de schiethoek en de afstand tot het doel te lastig voor hem om doeltreffend te kunnen afronden.

Ook in de tweede helft lag de bal al snel in het Dindua-doel: Ricardo Pengel verdiende een corner met het onder druk zetten van een tegenstander en toen de bal uit de door Patrick van Dijk genomen hoekschop via via voor zijn voeten belandde kon Forwards snelle vleugelspits de bal bij de verre paal tegen het net werken (4–0). Even later leverde Ricardo Pengel van rechts een voorzet af op Stefan Schipper, die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied naast kopte.
Nadat Jan-Jaap Schaper plaats had gemaakt voor Milco Leijen, pikte Joey Papamelodias de bal op rechts op en poogde vervolgens de bal over de Enkhuizer keeper in het doel te bogen. Het eerste lukte, het tweede net niet. Ricardo Pengel behoefde een oplapbeurt, maar toen die achter de rug was, kon hij weer volop meedraaien. Na een fraaie combinatie met Stefan Schipper leverde hij op rechts een voorzet af, waarbij de bal door een Dindua-verdediger enigszins van richting werd veranderd en Mark de Wit met een kopbal de 5–0 kon laten aantekenen. Daarna moest Mark de Wit een linie terug, naar de rechtervleugel van de verdediging, omdat Darren Johnstone werd gewisseld. Tegelijk met Darren Johnstone ging ook Joey Papamelodias naar de kant en Timothy Wai Chang en Hans van der Woude kwamen voor hen binnen de lijnen.
Hans van der Woude was direct betrokken bij een fraaie combinatie op links met Jouke Huitema. Stefan Schipper probeerde Jouke Huitema’s trekbal met een breedtepass op de in kansrijke positie staande Ricardo Pengel te verlengen, maar de bal werd geblokt. Even later kopte Stefan Schipper de bal uit een voorzet van Patrick van Dijk net over het Dindua-doel, maar laatstgenoemde knalde uit een teruglegger van Stefan Schipper, na mooi voorbereidend werk van Ricardo Pengel, wel raak (6–0).
Na hun achtste aftrap kwamen de bezoekers voor de eerste keer na de pauze tot een gevaarlijke aanval, waaruit Thomas Bek knap de angel wist te halen en Mark de Wit vervolgens voor opruiming kon zorgen. Een langdurige aanval van Forward eindigde met een schot van Milco Leijen, dat via een Enkhuizer lichaam een corner opleverde. De bal kwam hieruit voor de voeten van Patrick van Dijk, die met een schot in de verre hoek de ‘hattrick van Patrick’ voltooide.
De tweede goede aanval van Dindua, over links, bracht enkele minuten later een spits schuin voor het Forward-doel in schietpositie en met een krul naar naar de verre hoek veegde hij de 0 van zijn ploeg van het scorebord.
Na een mooie combinatie met Ricardo Pengel over rechts bediende Jouke Huitema met een trekbal Patrick van Dijk, die gemakkelijk binnenschoof (8–1). Vervolgens leverde Ricardo Pengel zelf een voorzet-op-maat af die door Stefan Schipper werd gebruikt om met een harde kopbal zijn tweede en Forwards negende treffer te scoren. Ook Ricardo Pengel maakte even later zijn tweede treffer, toen hij de bal kon binnentikken uit de rebound van een door de Dindua-doelman gepareerd schot van Thomas Bek.
Uit een corner op links behaalde de doelpuntenmaker van Dindua een persoonlijk succes door met een hard en laag schot, dat vlak langs de rechterpaal vloog, voor de tweede maal te scoren. Hans van der Woude voltooide het doelpuntenfestijn met het – op fraaie wijze –  binnenschieten van een voorzet van Patrick van Dijk.

Behalve Forward slaagde alleen St Adelbert erin na in de eerste speelronde ook in de tweede zijn wedstrijd te winnen. Dat gebeurde met 0–2 in de uitwedstrijd tegen De Flamingo’s. Forwards tegenstander van de vorige week, Kolping Boys, won met dezelfde cijfers bij Schagen United en ook De Blokkers en SVW ’27 konden de eerste zege in de boeken bijschrijven. Onze stadgenoten wonnen in Slootdorp met 2–3 van Wieringermeer, dat pas voor de eerste keer in actie kwam. De Heerhugowaarders zorgden, in het licht van de verhoudingen in de vorige jaargang, voor de verrassing van de dag door in Heiloo met 1–3 te winnen van De Foresters. DTS en Alcmaria Victrix kwamen in Oudkarspel een remise overeen: 3–3. Deze twee ploegen en SVW ‘27 volgen Forward en St Adelbert nu op de ranglijst met twee punten achterstand.

Hollandia - ADO’20 3-1
KGB - Always Forward 2-5
De Blokkers - Con Zelo 3-1
Westfriezen - FC Medemblik 5-1

Live uitzending van´HoornRadio Sport´ iedere zondag van 14.00 tot 17.00 uur op de radio via DAB+ en via internet www.hoornradio.nl of app tunein radio. Daarna nog een week te beluisteren op HoornRadio Live gemist.