Bijna honderd unieke ideeën voor stadsstrand

02-10-2020

HOORNGIDS | Inwoners uit Hoorn en de regio hebben via het platform ’Voor een mooie stad’ 98 unieke ideeën gedeeld voor het Hoornse stadsstrand. Wethouder Arthur Helling: ”We zijn daar heel blij mee. Het helpt ons om het stadsstrand te maken tot een plek waar inwoners en bezoekers vele dagen van het jaar plezier van kunnen hebben.”

Selectie ideeën
Wethouder Arthur Helling: ”In juni dit jaar heeft de gemeenteraad het ontwerp voor het Hoornse stadsstrand gekozen. Dit najaar werken we het ontwerp verder uit tot een definitief ontwerp. We bekijken daarbij ook alle ideeën die voor het stadsstrand zijn ingebracht. Ideeën verwerken we waar mogelijk en wenselijk in het definitieve ontwerp. Een deel zullen we kunnen meenemen en een deel niet. We verwachten in november daar meer duidelijkheid over te kunnen geven. Ook starten we dit jaar met de eerste gesprekken met ondernemers om te komen tot een goede invulling van de horecavoorzieningen op het strand. Ook daarbij bekijken we de wensen die zijn ingebracht.”

Besluit definitieve ontwerp stadsstrand
Naar verwachting neemt de gemeenteraad in december dit jaar een besluit over het definitieve ontwerp en het bijbehorende budget voor de aanleg en het beheer van het stadsstrand.

Stadsstrand Hoorn bovenaanzicht Stadsstrand Hoorn bovenaanzicht