Resultaten voetbalclubs regio Hoorn 3 en 4 oktober

04-10-2020

HOORNGIDS | Elke zondag kunt u op HoornRadio luisteren naar ‘Sport op zondag’ met studiopresentator Wally Ooms en Jacqueline Groen die de techniek verzorgt en de muziekkeuze voor haar rekening neemt. Jacob Beerepoot, Joop van der Sluijs, Andre van der Molen, Ruurd Barendsen en Bert Putters zijn actief als verslaggevers op de velden van clubs in Hoorn en de regio. Zij doen live in de uitzending verslag van het verloop van de wedstrijden. Michiel Beemster zorgt dat we op de hoogte blijven over wielrennen en andere sporten.

Koplopers Zwaluwen’30 en VELO houden elkaar in evenwicht (1-1)

Het was een vreemde entourage afgelopen zaterdag bij de thuiswedstrijd van Zwaluwen’30 tegen het Wateringse VELO. Geen toeschouwers, geen gezellige drukke kantine, alleen een aantal bestuurders op de tribune langs het veld. Het sombere weer zorgde ook al niet voor het verhogen van de stemming tegen een team dat voor de eerste keer naar Hoorn vertrok voor een wedstrijd. Je zou kunnen zeggen dat dit er ook voor zorgde dat het tussen de lijnen weinig sprankelend was want de eerste helft bevatte weinig hoogtepunten bij deze ’topper’. Beide teams wonnen immers hun eerste twee wedstrijden. Het eerste kwartier gebeurde er niets noemenswaardigs en pas in de 15e minuut mocht VELO het eerste ’schotje’ noteren waar keeper Dirk Bakker van Zwaluwen’30 wel raad mee wist. Uit het niets scoorde Zwaluwen’30 in de17e minuut de 1-0. Een prima steekbal werd door Pieter Koopman op waarde geschat en hij mocht, vrij uitgeweken naar rechts, de bal in de linkerbenedenhoek deponeren. Keeper van Wijk van VELO was kansloos bij deze bal. Keeper Dirk Bakker wist in de 23e minuut een voorzet vanaf rechts goed te onderscheppen, terwijl Encho Margaritha in de 38e minuut aan de andere kant in een duikvlucht de bal over het doel kopte.

Na rust twee onveranderde teams. In de 53e minuut een goede kans voor de VELO-spits welke niet kon worden afgerond. De gelijkmaker kwam in de 55e minuut. De bal werd op links verspeeld op het Zwaluwen’30-middenveld en de rechterspits van VELO mocht alleen doorgaan op rechts. Zijn strakke voorzet werd voor het doel op mooie wijze met een strak schot afgerond. Stand 1-1. Op dat moment een terechte stand. De eerste helft was voor Zwaluwen’30 geweest, terwijl VELO scherper uit de kleedkamer was gekomen voor de 2e helft. In de 58e minuut kwamen Joost Feld en Dave Severins voor Gani Meholli en Clifton Gorissen in het veld. VELO bediende haar voorwaartsen van achteruit vaak met een directe bal, terwijl Zwaluwen’30 te lang combineerde waarna bij de laatste pass dan de accuratesse ontbrak. In de 69e minuut werd een klutsbal van VELO onschadelijk gemaakt door keeper Dirk Bakker door de bal over de deklat tot corner te tikken. In de 71e minuut een grote Zwaluwen’30-kans. Joost Feld mocht over rechts geheel vrij opstomen en hij wist de ver uit zijn doel gekomen doelman van VELO achter zich te laten. Hierbij moest Joost wel verder uitwijken naar rechts, waarna zijn voorzet/schot in het niemandsland verdween. De bal even controleren was een betere oplossing geweest. Ook een schot van Pieter Koopman stuitte, na een goede voorzet van Joost Feld, op een verdediger van VELO in de 75e minuut. Na deze fase van de wedstrijd had VELO de betere kansen. In de 76e minuut mocht de spits ver komen, maar keeper Bakker was attent. De beste ’kans’ voor VELO was in de 78e minuut. Een vrije trap van VELO werd dichtbij de goal door Wietse van Diepen van Zwaluwen’30 van richting veranderd maar met een geweldige redding wist  keeper Dirk Bakker deze onverwachte bal nog tot corner te verwerken. Een wereldredding! De uitstekend leidende scheidsrechter Robert Punt gaf Zwaluwen’30 in de 83e minuut een vrije schop net buiten het zestienmetergebied. Thomas Schaap schoot de bal, over het muurtje, snoeihard tegen de lat. Deze bal had een beter lot verdiend. In de laatste vijf minuten nog twee kansen voor VELO; keeper Bakker was ook hier attent en zorgde ervoor dat Zwaluwen’30 en VELO beiden genoegen moesten nemen met 1 punt. Door de uitslagen van deze zaterdag blijven beide teams bovenaan de ranglijst met na 3 wedstrijden elk 7 punten. Dit mede door het verlies van ZOB tegen Valken’68 en het gelijkspel van AFC in en tegen Monnickendam.

EVV - Hollandia 1-0
Always Forward - Grasshoppers 3-4
SEW - Westfriezen 5-1
VVS’46 - De Blokkers 2-2
Sporting Andijk - HSV Sport 2-3