Politieauto botst met trein in Hoorn, treinverkeer stilgelegd

09-10-2020

HOORNGIDS | Een politieauto is vrijdagmiddag 9 oktober rond 16.30 uur in botsing gekomen met een trein op de spoorwegovergang bij het Keern in Hoorn. Daarbij raakte niemand gewond.

Het is nog onduidelijk hoe de auto van de agenten met de trein in aanrijding kon komen. De politie meldt op Twitter dat het voertuig onderweg was naar een spoedmelding; mogelijk hebben de agenten de trein in hun haast over het hoofd gezien.

Door het ongeluk ligt het treinverkeer op het traject voorlopig stil. De Verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar het ongeval.

Foto’s: Inter Visual Studio

Politieauto botst met trein in Hoorn Politieauto botst met trein in Hoorn
Politieauto botst met trein in Hoorn 2 Politieauto botst met trein in Hoorn 2
Politieauto botst op trein Politieauto botst op trein

Reacties
Reactie: (Bert Putters)
10-10-2020, 14:40
Dat sommigen nu suggereren dat de Politieauto tegen de trein is gereden is natuurlijk onzin. Hij is gegrepen door de trein. Bij een snelheid?? van ongeveer 60 Km/h staat een trein na 600 meter pas stil. Elk voertuig moet bij knipperen van de lichten wachten. En ook ondanks dat ten alle kijken of er een trein de overweg nadert. Daarvoor staan er Andreaskruisen en drie afstandsbakens bij een overweg. In dit geval 3. Bij een gestoorde overweg kan de machinist een lastgeving AKI/ AHOB krijgen via de verkeersleiding. AKI staat voor Automatische Knipperlicht Installatie en AHOB staat voor Automatische Halve overweg Bomen. De trein kan door sluiting te maken valk voor de overweg de las aanrijden en gaan de lichten en/of de lichten plus bomen naar beneden. Waarschijnlijk is de politieauto over de linkerkant gegaan Waar geen bomen zijn en heeft de trein niet zien aankomen. En ondanks het blauwe zwaailicht heeft dit voertuig geen uitzondering op het knipperen van het rode licht net zoals bij een brug. Ik ben begaan met mijn oud-collega machinist die zich is rot geschrokken is. Ook ben ik blij dat de beide politiemens(en) het hebben kunnen navertellen. Zij hebben echter hier een heel slecht voorbeeld gegeven aan andere wegebruikers,